Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Priset stiger för Norrviken

Priset för Norrviken kan bli betydligt högre än det som Lilla Båstad skulle betala. Men ännu har bolaget inte formellt dragit sig ur affären.

Exploatörer, Norrvikens trädgårdssällskap och privatpersoner har anmält sig som intressenter till Norrviken. I ett nyhetsbrev berättar sällskapet att de har överlämnat sina driftsplaner till konkursförvaltaren, men att de fortfarande jobbar på att försöka lösa den ekonomiska frågan. Under tiden blir allt fler intresserade av att köpa anläggningen, enligt konkursförvaltare Ingmar Grönvall.
– Jag är inte i mål i mina tankar om vad som ska ske än. Intressenterna ökar hela tiden. Det handlar om fastighetsbolag, exploatörer, byggfirmor och privatpersoner, säger Ingmar Grönvall.
Handlar det om exploatörer som är intresserade trots den gällande detaljplanen?
– Ja, så jag är inte det minsta orolig för att det inte skulle gå att sälja Norrviken.
Dessutom tror han att priset kan bli högre än de 7,8 miljoner kronor som Lilla Båstad skulle betala. Tidigare har stiftelsens skulder uppgetts vara omkring åtta miljoner.
– Jag utgår från att om inte Lilla Båstad förvärvar det så kommer det bli en köpeskilling som överstiger väsentligt de skulder som finns i stiftelsen.
Har du bud som är högre än skulderna?
– Ja, det har jag.
Men det finns inga krav på att man upprätthåller stiftelsens ändamål, att bevara trädgårdarna och hålla dem öppna för allmänheten.
– Det är kanske inte köpare som kommer ha något gemensamt med stiftelsens anda.
Finns det någon intressent som vill ha trädgårdarna öppna?
– Ja, det finns en till, utöver trädgårdssällskapet, kan man säga.
Nu behöver han ett definitivt besked från Lilla Båstad. Formellt sett är de ägare, eftersom deras köpeavtal inte har hävts.
– Lilla Båstads inställning är ju oförändrad. De är inte intresserade, men jag har det inte formellt. Så det är det som är dilemmat. Köpeavtalet måste hävas formellt för att jag ska kunna sälja, och där är jag inte ännu, säger Ingmar Grönvall.
Lilla Båstad bekräftar att de inte har fattat några nya beslut sedan konkursen.
– Vi bevakar våra intressen, för vi har en fordran, men inget annat har hänt. Jag har inga kommentarer i övrigt, utan vi får avvakta nu och se vad konkursförvaltaren kommer göra för det är han som bestämmer, säger Erik Paulsson, ordförande för Lilla Båstad.
Han säger också att de inte har hört något från konkursförvaltaren ännu.
Gå till toppen