Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kitesurfare kraschade

15-årig Philip du Hane hade tur som klarade sig undan med en förmodad bruten arm när han kraschade under kitesurfingturen.

Olyckan inträffade nedanför fortet i Viken strax efter klockan 15.30 på måndagen. Vikenkillen Philip du Hane och hans kamrat Sebastian Nulli höll på att ägna sig åt kitesurfing och hade nästan precis börjat när en vindby slog till.
– Vi hade hållit på i fem minuter när vi såg hur en jättestor molnby kom in. Plötsligt var det jättemycket vind, det var som en explosion, berättar Sebastian Nulli som klarade sig helt oskadd.
Medan han kämpade med vindarna och lyckades hålla sig kvar i vattnet, for Philip du Hane upp i luften och in över land.
– Han kom ända in till kanten och när han var på sex meters höjd så drog han i säkerhetssplinten och for i backen, berättar Sebastian Nulli.
I fallet bröt han troligen vänster arm. Han kunde själv gå in i ambulansen och forslades sedan till Helsingborgs lasarett. Kvar på platsen fanns då hans mamma Jeanette som samlade upp hans utrustning.
Vad tycker du om det hela?
– Vad ska man säga? Det är klart att det finns risker med kitesurfing, men det finns det med ridsport och fotboll också, säger hon.
Sebastian Nulli konstaterar lugnt att det blåste lite väl mycket.
– Det blåste 20 knop när vi började, men det var nog uppe i 40 knop när det här hände. Det är första gången något sådant här händer när vi surfar. Vi hade lite stort segel för så mycket vind.
Gå till toppen