Helsingborg

Fitnessmässa i Helsingborg

Några frågor till Alex Tell om har har gjort allt från att simma med hajar till att hoppa fallskärm. Men nu ligger fokus på fitness- och träningsmässan i Helsingborg i helgen.

Alex Tell har mycket på sin meritlista. Nu ordnar han en fitness- och hälsomässa i Helsingborg.Bild: Joakim Sörensen/City Helsingborg City HL Joakim Sörensen
Hans lista med aktiviteter och upplevelser är lång. Just nu driver han företaget Boostinc, ett eventbolag som arrangerar mässor. Men även om han redan gjort det mesta finns det några grejer kvar.
– Jag skulle vilja starta en skola med ett framtida tänk på pedagogik. Jag har jobbat mycket med ungdomar via socialen och ungdomspsyk, och skulle vilja jobba med de bitarna och framtidens pedagogik helt enkelt.
Det verkar som att du har mött alla dina rädslor ”head-on”. Är det rätt sätt att hantera det på tror du?
– Ja för mig har det varit det. När jag var yngre var jag väldigt rädd för vatten, så då tog jag dykarcertifikat. Det hjälpte mig väldigt mycket och gav mig en otrolig expansion i självförtroendet.
Vad har du för tips till folk som känner sig stressade och vill må lite bättre i vardagen?
– Det jag gör är att jag följer väldigt mycket vad jag känner för, för stunden. Det kan vara allt från att välja vad jag ska äta till vem jag ska träffa. Det gör ju att det blir en lång rad av positiva val, och en lång rad med positiva upplevelser.
Fitness- och hälsomässan går av stapeln i Helsingborgs Arena på lördag. Trodde du att det skulle bli så stort?
– Egentligen var min första idé att jag skulle ha ett zumba-event nere på Gröningen, så ja, det här är rätt mycket större. Här finns ju ingenting i södra Sverige, så det har blivit en helt ny region med nytt omtagningsområde. Samtidigt är det många utställare som kommer från övriga Sverige.
Vad är nästa stora fitnesstrend?
– Världens snabbast växande fitnesskoncept är Zumba! Jag är säker på att anledningen är att de jobbar aktivt med att skapa passion och glädje, vilket ger enorm drivkraft.

Alex Tell

Ålder: 48
Familj: Singel
Bor: Slottshöjden
Jobbar: Annordnar mässor och driver egen firma.
Aktuell med: Arrangör av fitness- och hälsomässan, lördag och söndag 10-17 i Helsingborgs Arena.
Extra: Älskar zumba! Var med och skapade dansträningsgruppen Zumba Boys.
Gå till toppen