Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Omstridd SD-man kan bli ny ordförande i Höganäs

Helsingborgaren Kjell Dahlin, som hotas av uteslutning ur Sverigedemokraterna, kan bli SD:s nya ordförande i Höganäs.

I onåd inom SD i Helsingborg efter rasistiska länkningar. Men i Höganäs kandiderar Kjell Dahlin som ny ordförande för partiet.Bild: Anders Malmberg HD/NST
De senaste dagarna har det stormat rejält kring SD:s kommunfullmäktigeledamot i Helsingborg Kjell Dahlin – detta sedan han länkat till rasistiska sajter på sin Facebooksida.
SD:s ordförande i Helsingborg Dick Johansson vill se honom utesluten ur partiet.
Nu kan HD avslöja att han är på väg att bli ordförande hos SD i Höganäs. Enligt presstalesmannen Pontus Bergkvist står han som valberedningens enda förslag till ordförandeposten.
– Det har varit på tal en längre tid. Sören Ravn, som är vår nuvarande ordförande, vill satsa uteslutande på politiken. Då vill vi ha in Kjell Dahlin som kan sköta det organisatoriska, säger Pontus Bergkvist.
Pontus Bergkvist säger att han inte känner till den senaste tidens turbulens kring Kjell Dahlin.
– Det har jag missat – skulle han ha länkat till rasistiska sidor? Jag har varit på tjänsteresa.
Pontus Bergkvist svarar undvikande på om han ser något problem med Kjell Dahlins länkande till nynazistiska Realisten och främlingsfientliga sajten Exponerat.
– Jag vet att Kjell Dahlin haft personliga stridigheter inne i Helsingborg. Han har åsikter kring hur man bedrivit verksamhet där. Men vi har goda erfarenheter av honom. Han hjälpte oss redan för fyra-fem år sedan med att bygga upp vår Höganäsavdelning.
Årsmötet hålls den 23 februari. Enligt Pontus Bergkvist går det alldeles utmärkt att ha en ordförande i lokalavdelningen som inte är skriven i Höganäs.
Men själv vill Kjell Dahlin inte alls uttala sig om nomineringen i Höganäs, han vill inte ens bekräfta att han är nominerad.
– Inte med tanke på dagens läge och den turbulens som är här i Helsingborg just nu. Först och främst måste vi reda ut det, säger han.
Gå till toppen