Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Jag är inget museum"

Några frågor till E-Type, 90-talets explosiva hitfenomen som fortfarande levererar live. Fredag 1 mars toppar partyikonen nostalgikvällen på Sundspärlan i Helsingborg.

– Jag har gjort samma grej sedan 1992, säger E-Type.Bild: Fredrik Persson
Stämmer hittiteln "Here I go again" med dagsläget?
– Jag har gjort samma grej varje helg sedan 1992. Numera är vartannat gig en nostalgitripp. Arrangörerna säljer sin grej, men jag är inget museum. Folk har alltid gillat att lyssna till min musik när de krökar. Jokkmokks marknad eller nattklubb, det kvittar. Jag uppträder över hela Sverige, och i Norge, Finland och Ryssland. Jag kör live med mina åtta musiker och körtjejer.
Är det några nya låtar på gång?
– Jag är på banan. Jag har byggt en liten studio på bondgården där jag bor. Skivbolaget har just fått tre låtar som jag gjort. Jag tackar Gud om det går bra. Annars är jag ändå bokad till slutet av 2014. Jag kan snickra på mina hus och sköta mina får. Dessutom ska jag öppna en vikingarestaurang till.
Är du fortfarande sugen på Melodifestivalen?
– Jag vill vara med fler gånger. Med rätt låt är Melodifestivalen ett bra fönster att lansera en låt. Att vara med utan en hit är dödsdömt, oavsett om du är en ny eller en stjärna. Priset är högt. Det är som poker – man måste ha en bra hand. Jag är förstummad av hur sjukt dåliga låtar jag har hört hittills.
Varför är du med i sommarens "Diggiloo"?
– Lasse Holm övertalade mig. Charlotte Perrelli och Lotta Engberg är ju trevliga, glada tjejer. Det är en lyxturné. Jag behöver inte dra projektet. Jag sitter längst bak i bussen. Jag tävlar inte med någon. Jag har min lön. Det blir mycket behagligt.
Håller du själv på att bli ett fornminne?
– Som artist blir jag aldrig äldre än 18 år. Stilen är modern dans, traditionell eurodisco. Publikens ålder varierar från ställe till ställe. Ibland är folk lika otroligt gamla som jag. Jag kan hålla på 20 år till. Så länge jag tycker att det är lika kul som publiken verkar tycka att det är, och jag får bra betalt.
Vad har du ogjort som Martin Eriksson?
– Jag vill bli pappa. Jag har turnerat bort årtionden som andra ägnat åt familjeliv. "Det är min tur nu", som Petter sjunger.
Gå till toppen