Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SD vill utesluta Dahlin

Sverigedemokraterna i Helsingborg vill ha bort Kjell Dahlin från partiet.

Kjell Dahlin, ledamot i fullmäktige för Sverigedemokraterna.Bild: Anders Malmberg HD/NST
Uteslut Kjell Dahlin. Det kravet kommer Sverigedemokraterna i Helsingborg att skicka till partiets centrala medlemsutskott.
– Det blev ett beslut i verkställande utskottet att gå vidare till Stockholm, säger Dick Johansson, SD-ordförande i Helsingborg.
De lokala sverigedemokraterna hade möten på måndagskvällen.
Först hade fullmäktigegruppen en förtroendeomröstning om Kjell Dahlin, som är en av åtta SD-ledamöter i fullmäktige. Dick Johansson vill inte berätta röstsiffrorna, men beslutet blev att gå vidare med kravet på uteslutning.
Därefter fattade verkställande utskottet samma beslut. Inom kort väntas SD-styrelsen i Helsingborg säga detsamma. Sedan är processen mot Kjell Dahlin igång.
Dick Johansson gick redan i förra veckan ut med att han vill se honom utesluten. Skälet är Kjell Dahlins agerande på Facebook. Där hade han bland annat länkat till artiklar på nynazistiska och rasistiska sidor på nätet.
Bland budskapen fanns uttryck som "När blir vi hundmat, vi som är kristna här i Sverige!!" och ensamkommande flyktingbarn kallades skäggbarn.
– Det är direkt olämpligt. Har vi gått ut med att det ska vara nolltolerans så gäller det. Annars är vi inte trovärdiga, säger Dick Johansson.
Kjell Dahlin förlorade nyligen striden mot Dick Johansson om ordförandeposten för SD i Helsingborg. Som HD avslöjade härom dagen är han nu föreslagen som ordförande för SD i Höganäs.
Frågan är dock om han får fortsätta att vara medlem i partiet. Det är den centrala partistyrelsen som i slutändan kan fatta beslut om uteslutning.
Kjell Dahlin var med på måndagsmötet, men vill inte bli intervjuad av HD just nu.
Gå till toppen