Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill göra det enklare att närma sig det svåra

Med en filmtrailer, en musikvideo, en romantrilogi och en ny hemsida vill Amanda Romare nå ungdomar som funderar på döden och existensiella frågor. I kväll premiärvisas filmtrailern på Bio Scala i Båstad.

Regissören Pernilla Romare, Amanda Romare och i bakgrunden Sabina Karlsson äger tillsammans produktionsbolaget Bloody Brilliant Productions som gjort filmtrailern "Gabriel Klint".Bild: Thomas Pape Plain Momentum DENMARK
Målgruppen är ungdomar som funderar på livets svåra. Ungdomar som söker ett forum för att diskutera och dela med sig av sina tankar om döden och andra existensiella frågor. Båstadbon Amanda Romare har tidigare upplevt en stor rädsla inför livets slut, och vill nu dela med sig av sina erfarenheter.
– Man ska inte behöva gå och vara rädd, säger hon.
För två år sedan skrev hon en fantasy-trilogi som handlar om skyddsängeln Gabriel Klint. Böckerna refuserades av förlagen, men Amanda Romare har inte gett upp tanken på utgivning. Att göra en filmtrailer var ett sätt att väcka intresse kring böckerna.
– Projektet handlar inte längre om mig själv, det viktigaste är inte att ge ut böckerna. Jag vill nå ut med mitt budskap, lyfta diskussionen om döden och självmord, samt skapa en plattform där ungdomar kan mötas. I dag finns ingen sådan, säger hon.
Projektet har växt och blivit transmedialt. Genom olika medier vill Amanda Romare sprida ordet. Första steget är filmtrailern, om några veckor följer hon upp med en musikvideo som består av material från filminspelningen och musik av frilansmusikern P-O Nilsson.
– Nästa fas blir att publicera böckerna. Ju mer klick trailern och videon får desto större chans, säger Amanda Romare.
Budgeten är minimal och alla skådespelare, från proffset Johannes Brost till lokala amatörer, har arbetat ideellt. Hittills har Amanda Romares projekt fått 90 000 kronor i EU-bidrag. Boost Hbg har bidragit med det teknisk utrustning och lokala sponsorer har hjälpt till. I detta nu arbetar hon med en större ansökan om pengar.
– Jag vill inte på något sätt gå med vinst, men det skulle vara skönt att få betala ut lite i lön. Därför är ett av mina mål att få in mer pengar. Det finns en liten oro för ekonomin, säger 23-åringen som fortfarande bor hemma och vars mamma och syster också är involverade i projektet.
I kväll klockan 18.30 har filmtrailern "Gabriel Klint" premiär på Bio Scala. Filmen kommer även att spridas på nätet: via Facebook, Youtube och hemsidan www.gabrielklint.com.
Gå till toppen