Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skeppsredarvillans säljare överklagar

Säljaren har överklagat konkursbeslutet och vill fortfarande häva köpet.

Som Landskrona Posten tidigare berättat stramas snaran åt för säljaren till Skeppsredarvillan på Strandvägen. I oktober försattes mannen i konkurs och konkursförvaltaren försöker genom att stänga av el och vatten och byta lås tvinga honom att flytta.
Säljaren har bott kvar i villan trots att köparen, fastighetsbolaget Skeppsredarvillan AB, skrev på köpekontrakt och betalade handpenningen på knappt en miljon kronor, för två år sedan.
Säljaren har i efterhand velat häva köpet. Han menar själv att han tvingats in i fastighetsaffären och att den pampiga villan sålts till underpris. Enligt säljaren stämmer det inte heller att han saknar tillgångar och han har överklagat konkursbeslutet, både till hovrätten och till Högsta domstolen.
– Konkursbeslutet är överklagat eftersom jag inte var på obestånd. Däremot var jag på sjukhuset när beslutet togs, skriver han i ett mejl till tidningen.
Hovrätten har redan hunnit neka prövningstillstånd. Högsta domstolen har ännu inte behandlat konkursbeslutet eftersom säljaren själv begärt anstånd till den 1 mars för att komplettera med fler handlingar.
Säljaren anser att han blivit sviken av sin bank och att banken är skyldig honom 1,8 miljoner kronor. I bakgrunden finns också en mångårig ekonomisk tvist med kommunen kring en annan fastighet.
Gå till toppen