Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dalaplan åker på turné

En vårturné i Skåne, ny musikvideo och den första fullängdaren. Det händer mycket för rockbandet Dalaplan just nu.

Efter tre stycken EP ska Dalaplan i år släppa sin första fullängdare. I april spelar bandet på Rockbåten i Helsingborg. FOTO: Lucas Frisk Bergqvist
Trots namnet består det punkiga rockbandet Dalaplan till stor del av utflyttade Helsingborgare, men numera har alla i bandet sin hemvist i Malmö. De fem musikerna bildade Dalaplan sommaren 2009 och har sedan dess gjort sig kända som ett av Malmös mest energiska liveband. Nu beger de sig ut på en vårturné i Skåne.
– Vi är väldigt peppade. Det ska bli ett jäkla rockröj. Vi hade genrep igår och det lät bra, säger Jenny Neikell, som spelar bas och körar i bandet.
Den 13 april kommer de till Helsingborg för att spela på Rockbåten.
– Ska bli sjukt kul. Det verkar hända mycket på Rockbåten och jag tycker det är en ära att få spela där, säger Jenny Neikell.
Bandet är aktuellt med musikvideon till låten "Ta mig när jag faller". Singeln släpptes egentligen redan 2012 men först nu har videon fått premiär. Den senaste tiden har bandet också tillbringat många dagar i studion för att spela in nya låtar till sin första fullängdare.
– Det har gått väldigt bra. Vår producent håller på att mixa materialet för fullt nu och det kommer bli en grym platta, säger Jenny Neikell.
Fullängdaren, som fortfarande inte fått något namn, väntas komma ut i början av hösten men redan nu i vår kommer två singlar från den att släppas. Första singeln, "Snubblar fram", kommer ut redan i helgen.
– Det är en energisk singel som handlar om en känsla man kan ha här i livet, att saker går lite för fort och att det känns som om man snubblar fram, säger Jenny Neikell.
Sedan starten har bandmedlemmarna blivit väldigt samspelta. Att de nu känner varandra så väl gör att de kan lita på varandra på scenen, alla är beredda på att vad som helst kan hända. När det gäller musiken håller de fast vid sin egen stil.
– Vi har ett tydligt Dalaplanssound som egentligen satt rätt tydligt från början. Orgeln gör att vi får ett särpräglat sound, så även Niklas sång, Johans gitarriff och körerna som det är väldigt mycket fotbollsplan över, säger Jenny Neikell.
Gå till toppen