Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Schildt bromsar Bilsports förlust

Bilsportförbundet var nära att förlora massor av pengar på spekulation, men efter ett hårt jobb kan ordföranden Kåge Schildt konstatera att förbundet räddar sina pengar.

Två styrelseledamöter i Svenska Bilsportförbundet var nära att spekulera bort stora summor pengar, men förbundets ordförande Kåge Schildt från Åstorp bromsade i tid.
– Två personer i vår styrelse, som hade ansvar för att placera våra pengar, har råkat ut för riktiga bluffmakare som lurat dem med bland annat höga räntor, säger Schildt.
Risken fanns att förbundet kunnat förlora stora summor pengar, enligt uppgift kring en miljon kronor.
Men när Kåge Schildt fick reda på vad som hänt den 12 december förra året drog han i bromsen direkt.
– Jag visste inte vad som hänt och det är svårt att veta allt som händer bakom min rygg, säger han.
Förbundet går plus ekonomiskt. I stadgarna står att man ska placera en del av dessa pengar så att de ger bra avkastning.
– Vi har lyckats bra med det tidigare. Den här gången gick det snett eftersom våra styrelseledamöter blev lurade. Dessbättre kunde vi sätta stopp för det i tid och vårt arbete de senaste månaderna har gjort att förbundet inte förlorar en krona på detta, säger Kåge Schildt.
De två personerna har frivilligt lämnat styrelsen.
– Det är tragiskt för alla parter, men när vi har årsmöte i april får vi välja in två nya ledamöter.
Händelsen har gjort att förbundet sett över sina rutiner när det gäller hanteringen av överskottet.
– Från och med mötet i januari i år gör styrelsen en kontroll varje månad hur och var vi placerar våra pengar, säger Kåge Schildt.
Så här sammanfattar han händelsen:
– Det är tragiskt för de inblandade. Vi har tidigare haft en bra policy för hur vi ska placera pengarna och nu kommer vi att vara ännu mer noga att följa den.
Gå till toppen