Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: "Det här är en bra signal"

Håkan Ask, supporterpolis i Landskrona, säger att problemet med stökiga supportrar är relativt begränsat i Landskrona. När det gäller den största supporterklubben, Black & white, är problemen i det närmaste obefintliga. Däremot ser han att det finns tendenser till att andra grupperingar blir allt stökigare.
– Vi ser att de är lugna när de bara är några stycken, men när det är match mot till exempel Hammarby och de är fler, då vill de gärna sticka upp lite, säger han.
– Vi har inga jätteproblem, men det gäller att vara aktiv så att det inte växer. Det finns helt klart tendenser och det här är en bra signal för vår del att vi kan få fast dem med kamerorna.
Håkan Ask tycker att polisen har ett gott samarbete med BoIS och dess supportrar. Han brukar påminna supportrarna om att det är det egna fotbollslaget som får betala straffavgift om någon fyrar av en bengal.
– Hade vi kunnat få dem på film med bengaler hade fler blivit avstängda, men de är rätt smidiga när de tänder och täcker för med flaggor och så, säger han.
Gå till toppen