Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid vill spela i systemet som passar honom

Rachid Bouaouzan är tillbaka och accepterar tillfälligt rollen som ingen vill ha — inhopparens.

Bild: Tomas Nilsson
I cupmatchen mot IFK Göteborg fick Rachid Bouaouzan hoppa in och spela sex minuter. Nu är holländaren sugen på mer.
– Jag är redo när tränaren behöver mig. Jag har så mycket passion för det här spelet och det äter mig inifrån att se resten av laget spela. Man kan inte göra så mycket från bänken, säger Rachid Bouaouzan.
David Accam har gjort det bra till vänster på mittfältet, den position som Rachid föredrar. Och rollen som inhoppare börjar han bli lite för van vid.
– Ska jag vara ärlig så har jag haft den rollen i två år. Det är inte anledningen till att jag är här. Jag är i HIF för att hjälpa laget från minut ett till 90. Jag har visat att jag kan vara inhoppare.
– Det är svårare att komma in som inhoppare och gör man det bra så får man stämpeln som en bra avbytare som kan förändra matcher och så är du fast i facket. Jag gillar inte det facket.
Det är såväl ljumskarna som en höftskada som satt käppar i hjulen för den tekniske yttermittfältaren. Han har valt att avstå operation, vilket han nu är glad över.
– Jag har gjort en cortisoninjektion och därefter har det handlat om att komma tillbaka till laget så fort som möjligt, säger Rachid Bouaouzan efter söndagens träning.
I februari fick han ledigt och reste hem till Holland när resten av truppen åkte på träningsläger. Men det handlade inte om att liga på sofflocket utan han besökte en sjukgymnast han jobbat med tidigare i Amsterdam. Det besöket gav resultat.
– Jag missade en hel del försäsong, men jag blir bättre och bättre för varje dag, nu handlar det om att vänta på sin chans.
Roar Hansens 4—2—3—1-system passar Rachid som handen i handsken och
– Vi spelar mer fotboll nu och det passar mig bra. Ju mer en mot en jag kommer med en högerback desto bättre är det. Jag kan göra mer än bara vara inhoppare. Men, och det måste jag poängtera, när tränaren behöver mig är jag redo.

Så spelar HIF

Preliminär startelva; Pär Hansson – Christoffer Andersson, Peter Larsson, Walid Atta, Erlend Hanstveit – May Mahlangu, Loret Sadiku – Mattias Lindström, Alejandro Bedoya, David Accam – Robin Simovic.
Gå till toppen