Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andersen räddade oavgjort för ÄFF

Schackdraget att låta Martin Andersen spela på en ovan position räddade Ängelholm från att tangera ett bottenrekord.

Debutsäsongen i superettan 2008 inledde ÄFF med att ta en poäng på tre matcher. Då gjorde laget åtminstone två mål. När Martin Andersen på ett snyggt volleyskott sköt kvitteringen mot Gais innebar det att ÄFF både spräckte målnollan och fick med sig en viktig poäng.
– Jag hade ju skjutit ett par skott innan. Men vi får nog träna lite avslut, tyckte den besvikne poängräddaren, och log snett.
Det mesta av ÄFF:s offensiv kretsade kring Martin Andersen. Redan efter 27 minuter fick gästerna mittbacken Andreas Augustsson utvisad, i övrigt hände ingenting i första halvlek. I paus beslutade hemmatränaren Joakim Persson att ge yttermittfältaren Martin Andersen rollen som central mittfältare.
– Minns inte när jag spelade där senast, kanske i någon pojklagsmatch i Danmark. Men jag tyckte det gick okej eftersom jag är en spelare som tycker om att ha mycket boll, sade Martin.
Hemmalaget var med en man mer överlägset i avslutsstatistiken. Till slut skrapade ÄFF ihop 21 avslut mot Gais sex. Trots det var det gästerna som skapade de vassaste chanserna. Anfallarna Joel Johansson och Linus Tornblad hann med att bränna var sitt jätteläge innan Johansson fixade den straff som Andreas Drugge förvaltade. Tre minuter senare kom hemmalagets kvittering.
ÄFF-tränaren Joakim Persson berömde poängfixare Andersen, som själv såg det oavgjorda resultatet som en förlust.
– Vi sa till varandra i pausen att vi inte skulle stressa, men det var precis vad vi gjorde. Vi borde haft mer tålamod, då hade vi gjort både två och tre mål.
Gå till toppen