Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två sena BoIS-mål räddade en poäng

Landskrona var helt uträknat men efter två sena mål fick laget med sig en poäng hem från Norrlandsturnén.

Drygt 85 minuter var spelade och allt pekade på att Östersund skulle ta sin allra första seger någonsin i superettan. Men på ett rent mirakulöst sätt lyckades Landskrona rädda en poäng, genom ett frisparksmål av inhopparen Erik Andersson och genom en nick av kaptenen Linus Malmqvist.
– Det här var en match med två halvlekar. I den första var vi kvar i omklädningsrummet och vi fick inte koll på deras rörlighet, sa BoIS-tränaren Jörgen Pettersson på presskonferensen efter matchen på Jämtkraft Arena.
– Efter paus blev vi mer aggressiva, spelet blev mer böljande men vi lät dem inte dominera lika mycket. Jag får ändå se det här som en vunnen poäng, erkände Pettersson.
De två BoIS-målen lät dock vänta på sig länge, länge och även om den andra halvleken blev något jämnare var det ytterst nära att Östersund avgjort det här i ett tidigare skede. I den 85:e minuten var till exempel Seon-Min Moon helt fri, men där gjorde Bill Halvorsen en viktig räddning till hörna. I anfallet därpå fick BoIS frispark och 15-årige Erik Andersson dundrade in reduceringen, rakt genom en virrig mur och förbi passive hemmakeepern Petter Augustsson. När klockan visade 89,30 kom så den smått sensationella kvitteringen och Jörgen Pettersson kunde pusta ut.
– Östersund spelar mycket bra men våra grabbar ska ha en eloge för att vi lyckades komma tillbaka, summerade Jörgen Pettersson.

Superettan

Östersund–Landskrona 2–2
Gå till toppen