Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor har orden i blodet

Släkten kryllar av författare och han har rappat sedan unga år. Efter några år av intensivt festande är Stor tillbaka med nya albumet "Shere Khan XIII".

Bild: Leo Sellén / SCANPIX SCANPIX
I barndomshemmet trängs tusentals böcker. Stors mamma och pappa är författare och hans farbror driver bokförlag. Pappan brukade recitera dikter vid köksbordet och Stor, som heter Ulises Infante Azocar, är döpt efter den spanska översättning av Odysséen. Att vara uppvuxen i biblioteksliknande miljöer är ingenting han har höjt på ögonbrynet över förut.
— Att skapa har alltid känts naturligt för mig. Jag har inte reflekterat över det förrän nu när folk börjar fråga om det. Det är så normalt, det är så livet ser ut, säger Stor.
Föräldrarnas språkintresse har gjort det tillåtet för honom att plöja ner sitt hjärta och själ i hiphopen.
— Jag har aldrig fått skit hemma för det jag har hållit på med. Andra kompisar som höll på med hiphop har haft föräldrar som sagt "Skit i det där, du slösar bara din tid", säger han och förklarar:
— Utan hiphopen hade jag varit väldigt olycklig. Det skulle vara någonting som fattades.
Stor började rappa som 13-åring. Under tonåren besökte han flitigt Stockholms ungdomsgårdar och slipade på sina färdigheter. För fyra år sedan kom albumet "Nya skolans ledare". Det släpptes gratis på internet och med P3 Guld-utmärkelsen i kategorin årets hiphop/soul tog livet en ny vändning - spelningarna och festerna avlöste varandra.
— Jag tappade det lite och festade för mycket. Man kan säga att den tiden är som en stor dimma, säger Stor med ett snett leende och berättar:
— När man har kommit ut från en sådan här dålig bubbla och inser att fan, vad nice det här är. Då blir man väldigt tacksam för livet. Jag får hålla med det jag älskar och jag vill ta hand om det som en liten hundvalp.
Stor skriver låtar på två sätt: Antingen på ett givet tema, eller så går han på känsla. Tidigare trodde han att den rätta känslan skulle drabba honom som en blixt från himlen. Nu har han insett att det är lättare än så.
— Om du är ute och festar med dina polare varje dag så missar du den känslan. Gör du inte det och försöker fånga den så finns den där hela tiden, säger han och fortsätter:
— Om man tänker på annat så är det många låtar som aldrig blir födda. Det är som att göra abort på en massa små låtar.
Gå till toppen