Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aktieutdelning gynnar föreningar

Tränarutbildning, datorinköp, simulatorvisualisering, nätsäkerhet och en parkbänk – 100 000 kronor räcker till mycket när Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank delar ut bidrag till fem olika föreningar.

Fem föreningar fick dela på 100 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank. Från vänster: Yvonn Nilsson och Anna Jakobsson, Engelholms BMX, Anders Hässler och Bengt Lundkvist, Magnarps Intresseförening, Bo Svensson, Sparbanksstiftelsen Skåne, Pia Olsson, Familj- och skolaföreningen Strövelstorp, Christina Sandberg, Höja sockens Hembygdsförening, Sven Scheiderbauer, F10 Kamratförening, kenneth Hansson, Ängelholms Flygmuseum, Carola Svensk, Swedbank och Hans Wallmark, Sparbanksstiftelsen.Bild: Lasse Mauritzson
Fem olika föreningar fick på fredagen ett välkommet tillskott i kassan till sin verksamhet när Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank delade ut 100 000 kronor i bidrag.
Sparbanksstiftelsen Skåne äger aktier i Swedbank, stiftelsen har valt att slussa en del av aktieutdelningen vidare till lokala föreningar och projekt som ekonomiskt stöd.
– Vi ser gärna att vi får en bredd i föreningarna som ansöker om bidrag. Det kan vara idrott, kultur, näringsliv och forskning, säger Bo Svensson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne.
Tillsammans med Carola Svensk, chef för Swedbank i Ängelholm och Båstad och Hans Wallmark, förtroendeman i stiftelsen, var de på plats på Ängelholms Flygmuseum på fredagen för att dela ut stora checkar till fem olika föreningar.
Mest pengar fick Engelholms BMX, klubben som nästa vecka ska inviga den nya BMX-banan i Sibirien och samtidigt arrangera en EM-deltävling. 35 000 kronor fick klubben.
– Pengarna ska gå till tränar- och ledarutbildning. Våra aktiva utvecklas hela tiden och vi ledare måste hänga på. För de här pengarna kan vi bjuda in andra elittränare eller cyklister som kan hålla i en träning, säger Anna Jakobsson, träningsansvarig i Engelholms BMX.
Familj- och skolaföreningen i Strövelstorp får 22 500 kronor för ett nätsäkerhetsprojekt.
– Det är ett ämne i tiden. Vi ska i höst tillsammans med ett företag ordna en heldag i det här ämnet. Det blir för alla elever från årskurs 1 till 9, lärare, pedagoger och föräldrar, berättar Pia Olsson, kassör i föreningen.
Höja Sockens Hembygdsförening får 10 000 kronor för att köpa in dator så man kan digitalisera kulturarvet, Magnarps Intresseförening ska köpa in en parkbänk som ska sättas på piren i hamnen för 7 500 kronor och Ängelholms Flygmuseum mottog en check på 25 000 kronor.
– Vi ska köpa in fler projektorer till flygsimulatorn, säger Kenneth Hansson, museichef.
En utdelning till ska hinnas med i år, totalt ska 300 000 kronor delas ut.
Gå till toppen