Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Barny hade lagt av – nu gör han succé

I två år rörde han inte en boll. Jobbet gjorde att Junes Barny blev sugen på spelet igen. Nu gör anfallaren succé i Ängelholm.

Fotbollslivet leker för Junes Barny.Bild: Linda Stolpe Margenberg
Beskedet att han inte var bra nog för HIF:s A-trupp tog hårt. I stället för att starta om någon annanstans tog 18-årige Junes Barny det drastiska beslutet att lägga skorna på hyllan och växla karriärspår helt.
– Sista tiden i HIF var psykiskt jobbig. Jag mådde inte bra och tyckte inte fotboll var kul längre så jag tog jobb på ett lager. Att ha ett vanligt kneg gör att man tänker på helt andra saker i livet. Det var skönt på sätt och vis, men efter ett tag insåg jag också att jag ville tillbaka till planen, berättar Junes.
Han kände lite folk som spelade i Högaborg. Efter ett samtal med klubbens allt-i-allo Kenneth Karlsson var det klart.
– Kenneth har en förmåga att låta spelare utveckla saker de är bra på. Det var perfekt för mig att få spela utan press. Det är samma med Jocke.
"Jocke" är Joakim Persson. Som gammal högaborgare hade ÄFF-tränaren självklart koll på Junes och det som gällde på Harlyckan gäller även i superettan.
– Jag lever mycket på min spelförståelse och touch. Plus att jag löper en hel del. Jocke har sagt till mig att bara fortsätta spela det spel jag kan. Jag tänker visa honom att han gjort rätt som litar på mig, säger Junes.
Även under försäsongen kände Barny förtroendet från lagledningen trots att nyförvärvet slet med en seg skada. Först i cupmatchen mot Norrköping i februari fick han chansen att visa upp sig, och sedan har det rullat på. I 2–1-segern mot Ljungskile i senaste omgången blev han matchhjälte efter att ha skjutit båda målen.
– Som spelare utvecklas du i olika takt. Det har gått bra nu, och självförtroendet är tillbaka. Men som lag har vi inte åstadkommit något än. Vi får inte underskatta Värnamo, säger Junes, och får medhåll av sin tränare.
I kväll gästar nästjumbon Värnamo, och Joakim Persson varnar för uppgiften.
– Vi ska inte tro vi är kungar. Vi måste fortsätta göra det enkelt för oss. Värnamo vill spela mycket och det ska vi låta dem göra. Så hugger vi i omställningsspelet.
Vad säger du om din nye succéanfallare?
– Han dominerar på våra träningar och ser riktigt, riktigt bra ut. Jag kan inte vara annat än nöjd.
Persson väljer att starta med samma lag som slog Ljungskile.
Matt Pyzdrowski – Mikael Dahlgren, Jesper Björkman, Filip Stenström, Jonas Nilsson – Muamet Asanovski, Björn Westerblad, Omid Nazari, Martin Andersen – Robin Staaf, Junes Barny.
Gå till toppen