Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Deras betyg var högst av niornas

Tre av de elever som gick ut nian i de kommunala skolorna för några dagar sedan, kammade hem maximalt antal meritpoäng. För detta har de uppmärksammats lite extra.

Hanna, Matilda och Vera.Bild: Monika Torkar
Som vi tidigare har berättat håller niorna i de kommunala skolorna i stort sett samma klass som de som gick ut nian i fjol. Årets medelmeritvärde på 206,2 ligger bara strax under fjolårets 207,6.
Och bland alla de elever som gör att meritvärdena håller sig på en hög nivå, är det några som utmärker sig lite extra.
Bland niorna finns tre elever som kammade hem A i alla ämnen och alltså maximalt antal meritpoäng, som är 320 poäng. De är Hanna Melin på Sandåkerskolan, Matilda Nilsson på Glumslöv skola och Vera Olsson på Västervångskolan.
Utbildningsförvaltningen i Landskrona har uppmärksammat dem. Med kort varsel bjöd man in de tre eleverna och deras föräldrar till fika i stadshuset, där de fick träffa förvaltningschef Tomas Johansson och kommunalråd Torkild Strandberg (FP).
Fikan bestod av fruktsallad med glass. Till detta serverades också en hel del beröm, diplom samt en badhandduk som förhoppningsvis kommer till användning i sommar. Och till hösten väntar gymnasiestudier av varierande slag för tjejerna.
Gå till toppen