Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Streetrace slutade i olycka

Tusentals personer blev på lördagskvällen vittnen när en bil voltade och hamnade på taket i samband med ett streetrace vid Väla centrum.

Det såg inledningsvis ut att bli en lugn kväll efter att polisen dök upp och cirkulerade kring bilarna som skulle köra streetrace på parkeringen vid Hyllinge köpcentrum lördag kväll.
- Först höll man till på Hyllinge, och sedan sade någon ”nu drar vi till Väla”, och så satte man sig i bilarna och åkte dit, säger Tobias Andersson, HD:S fotograf på plats.
Vid 22.30-tiden fortsatte alltså bilarna vidare i kortege till Väla centrums parkering och en halvtimme senare var olyckan framme.
Enligt Tobias Andersson var stämningen kaosartad på platsen.
- Någon skrek ”en bil har voltat”, och sedan sprang folkmassan, ett par tusen personer, mot bilen som låg på taket vid en av rondellerna, säger Tobias Andersson.
- Vi ska vända bilen och sedan lämna platsen. Föraren är ute ur bilen och mår bra, säger Ronny Möller, stadsbrandmästare vid räddningstjänsten i Helsingborg.
När HD kom till Hyllinge tidigare på kvällen steg den tjocka röken och syntes från långt håll. Men inledningsvis gick hela motorträffen på tomgång, polisen hade just anlänt och cirkulerade kring de stillastående bilarna.
– Det verkar som vi har missat föreställningen, konstaterade Robert som var en av åskådarna.
Han hade hört om träffen via kompisar men när han körde in på parkeringen hade polisen redan anlänt.
Den svartfläckiga parkeringsplatsen bar vittne om att det hade bränts otal lager gummi innan polisen anlänt och ingen verkade ha bråttom ifrån platsen. Antingen skulle de vänta ut polisen, eller så skulle de bege sig någon annanstans för att tävla i streetrace trodde Robert.
– Det kanske fortsätter vid hamnen senare om inte polisen står där. När 24HD var här och filmade för några veckor sedan fortsatte vi ner till hamnen men då var polisen duktigt förberedda så då blev det inga tävlingar.
Gå till toppen