Båstad

Långsam dejting i högt tempo

I sommar tar Alexandra Bernvetter med sig den lite annorlunda löparklubben singelspring till Båstad.

I Stockholm brukar löprundorna locka i snitt 40 personer varje gång. Nu hoppas Alexandra Bernvetter på att få ut Båstads singlar i löpspåret.Bild: Magnus Ekstrand
Alexandra Bernvetter hade separerat och flyttat in hos kompisen Ulrika Lilliehöök. Hon var trött på nätdejting och ville hitta en ny plattform för att träffa nya människor, Ulrika hade ingen att springa med och drömde om att starta en löparklubb. Så föddes idén till singelspring, som de drog i gång i Stockholm i oktober. I dag är det en etablerad löparklubb för singlar som gillar att röra på sig och samtidigt vill träffa andra singlar.
– Efter varje spring får man en rejäl kick och går alltid därifrån med ett leende. Man träffar nya människor som man aldrig skulle ha träffat annars, det är alltid lika spännande för man vet inte innan vilka som kommer. Dessutom vet man inte riktigt vem som gömmer sig bakom träningskläderna, säger Alexandra Bernvetter.
Hon kommer ursprungligen från Båstad och i sommar tar hon med sig singelspringet till Bjäre. Singlar i alla åldrar är välkomna på motionsrundorna.
– Alla vet ju att alla är singlar, det gör att kontaktsökandet blir mer avslappnat. Man kan träffa nya vänner, en träningspartner eller en dejt.
Tempot är valfritt, den som vill kan promenera eller välja att springa en kortare sträcka. Målet är att skapa ett avslappnat sätt att mötas, utan allt för stort fokus på dejting, och löprundorna avslutas alltid med en gemensam fika eller en tur till stranden.
– Detta är lite som slowdating, det som händer händer. Man får se andra sidor hos varandra som kommer fram, eftersom alla är lika i sina träningskläder. Det är en stor skillnad mot nätdejting där man oftast måste bestämma sig så himla snabbt.
Den 4 juli är det dags för Båstads första singelspring, med samling vid Ica på Lyckantorget klockan 15. Under sommaren kommer Alexandra Bernvetter sedan att ordna löpning för singlar i Båstad två till tre gånger i veckan. Mer information finns på hemsidan singelspring.se.
Gå till toppen