Sport

Rögle intresserat av Malmötalang

Hans pappa är en ikon i Malmö – nu har Rögle anmält sitt intresse för André Burakovsky. "Jag har ringt och frågat honom", säger Anders Carlsson.

Under helgens NHL-draft i New Jersey gjorde 18-årige André Burakovsky, med meriter från samtliga ungdomslandslag, stort avtryck när han valdes av Washington Capitals som nummer 23 totalt i den första rundan.
André Burakovsky har tidigare deklarerat att han kommer att lämna Malmö och att han samtidigt håller alla dörrar öppna inför nästa säsong.
Källor till Sporten uppger att Rögle är intresserat av att värva André Burakovsky, vars pappa Robert är en kultspelare i rivalen Malmö. Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson bekräftar uppgifterna.
– Det är en jätteduktig spelare. Jag har ringt och frågat honom, men det var väl en månad sedan. Just nu för vi ingen dialog med André, säger Carlsson som fanns på plats under draften för att genomföra sina sista uppdrag som scout för Colorado Avalanche.
Är det aktuellt att påbörja dialogen igen?
– Vi får se hur det blir. Jag gillar André, men just nu pratar vi som sagt inte med varandra, säger Anders Carlsson.
André Burakovsky gjorde elva poäng på 43 matcher för Malmö under förra säsongen.
Talangen var dock inte nöjd med speltiden och valde i början av april att tacka nej till Malmös slutgiltiga bud. Nu återstår det att se var André Burakovsky spelar nästa säsong – och Rögle har platser öppna i sin trupp.
I första hand jagar Anders Carlsson en ny center.
– Det kan bli både en och två nya spelare. Vi har jobbat intensivt den senaste tiden och pratat med massor av olika spelare. Vi har närgångna diskussioner med möjliga förstärkningar och är på jakt efter spetsspelare, säger han och fortsätter:
– Jag tycker dock att vi har ett så pass bra lag att jag inte vill ta in för mycket nytt. Vi har pratat både med svenska och transatlantiska spelare, men jag ser helst att vi värvar svenskt och de ska allra helst vara från Skåne.
Anders Carlsson har gott om kontakter i Nordamerika efter sina sju år i Colorado Avalanche.
– Spelarmarknaden där borta börjar röra på sig nu. Många spelare vet först efter draften om de får en plats i Nordamerika eller om de ska leta nytt jobb i Europa, säger Anders Carlsson.
Fotnot: Sporten har förgäves sökt André Burakovskys agent, Patrik Aronsson, för en kommentar.
Gå till toppen