Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skansen går in som ägare till Pepes

Nu äger Hotell Skansen nästan halva Pepes bodega. Det ska göra att de båda företagen kan samarbeta mer.

Nattliv på Pepes Bodega i Båstad.Bild: Tobias Andersson HD/NST
Tidigare har bolaget som äger Strandbaden i Falkenberg och Ystad saltsjöbad också ägt 49 procent av Pepes bodega. Men nu har en aktör med mindre avstånd till nattklubben gått in i stället.
– Det ger spännande synergier att Skansen går in som delägare. Det gör att vi kan samköra en del saker, som konferenser och så, säger Fredrik Olofson, som äger 44 procent av Pepes bodega.
Även Backahill och Fredrik Strebel är med som delägare sedan tidigare. Även den tidigare delägaren har hotellverksamhet, men genom att ha det på så kort avstånd kan man också förlänga säsongen.
– Nu kommer Papas (restaurangen, reds anm.) att kunna ha öppet till nyår i stället för bara till september, eftersom hotellet kan slussa sina kunder hit, säger Fredrik Olofson.
Han menar att även hotellet mår bra av att kunna erbjuda fler matställen i närheten och att de nu också kan erbjuda nattklubbslokalerna när de säljer in konferenser och liknande.
– Det blir också mer långsiktigt, eftersom vi kan ha gemensamma projekt. Till exempel har vi planterat nio järnekar som en liten allé längs gatan nu, säger Fredrik Olofson.
Gå till toppen