Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunnen båtfarare funnen död

Den 33-årige Landskronabo som försvann i båt tidigare i juli och som sedan dess varit försvunnen, hittades i måndags död utanför Skanör.

För knappt två veckor sedan anmäldes en 33-årig Landskronabo som försvunnen. Han hade då inte setts till på tre dagar.
Sista spåret är från en bensinpump på Råå, där han enligt ett kontoutdrag ska ha tankat en båt. Till den bekant som skjutsade honom till hamnen sa 33-åringen att han skulle köra en lånad båt till Helsingör.
Samma dag ägde en båtbrand rum utanför Snekkersten. Vittnen ska ha sett en person ombord, men denna person återfanns aldrig, varken ombord eller i vattnet. Polisen kunde vid tillfället inte utesluta att det rörde sig om den båt som 33-åringen färdats i.
Så i måndags hittade sjöscouterna ett lik utanför Skanör. Kroppen bärgades av kustbevakningen och det konstaterades att personen legat i vattnet en längre tid. Efter att ha jämfört den funna kroppen med listor på försvunna personer har därefter konstaterats att det rör sig om den försvunne Landskronabon.
Den båt som brann utanför Snekkersten visade sig senare vara stulen från Lindeshamn.
I nuläget misstänks inget brott kring 33-åringens död.
Gå till toppen