Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boateng gillar sitt nya gäng

Fotbollen höll Ema Boateng borta från sin familj i tre år. Nu har han hittat en ny i HIF.

Ema Boateng har skrivit på för 3,5 år med HIF.Bild: Sonny Thoresen Sonny Thoresen HD/NST Sonny Thoresen
HIF:s senaste nyförvärv heter Ema Boateng. En liten spelare som redan, trots sina blott 19 år, samlat på sig stor erfarenhet.
– Det jag gillar med Helsingborg är att det är så tävlingsinriktat samtidigt som det är ett socialt bra gäng. Jag är en positiv människa och gillar skratten i gruppen, säger Ema Boateng som skrivit ett kontrakt på 3,5 år.
– Precis som alla andra vill jag utvecklas och spela på så hög nivå som möjligt. I det här laget finns det många erfarna grabbar som kan hjälpa mig att bli bättre.
På midsommarafton dök Ema Boateng upp på Olympia för första gången. Han hade en inbjudan, köpte själv en flygbiljett och väl på plats gjorde han stora avtryck såväl på som utanför planen. Och HIF gjorde gott intryck på honom. En inbjudan från Manchester City fick stå åt sidan för ett kontrakt med HIF.
– Det är kul att vara tillbaka på riktigt nu, men det var samtidigt skönt att få återse min familj igen för första gången på tre år.
Anledningen till att han har varit borta från sina föräldrar och sin syster i så många år handlar om målmedvetenhet.
– Det var en oerhört lång tid. Men jag hade fullt upp med att träna och plugga. Jag lärde mig mycket i klassrummen och på planen. Det var ett beslut jag tog för att på bästa sätt kunna utveckla mitt spel och mina studier, säger Ema.
Under fyra år har han utbildat sig i USA, det senaste på University of California, Santa Barbara.
Givetvis har landsmannen David Accam en stor roll i Boatengs val.
– Han är ett par år äldre, men vi umgicks mycket i akademin nere i Ghana innan han flyttade till England och jag till USA.
HIF har värvat ännu en blixtsnabb spelare från Ghana. Men det är ingen direkt kopia av David Accam det handlar om.
– Visst har jag fått mycket beröm för min snabbhet, men jag lär mig fortfarande. Samtidigt lär jag mig snabbt och är anpassningsbar. Jag gör det som tränaren vill ha, säger Boateng och nickar bort åt Roar Hansens håll.
Favoritpositionen är som släpande forward, men även till höger på mittfältet då han kan skära in i banan och skjuta med vänsterfoten.
– På kort sikt är det en bra värvning då vi är antalsmässigt för få (Jere Uronen och Rachid Bouaouzan). På längre sikt handlar det om balansen. May Mahlangu har växt och han tar hand om David Accam och nu kan David ta hand om Ema, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Ema Boateng

Position: Mittfältare.
Född: 1994-01-17.
Kommer från: UC Santa Barbara.
Tröjnummer: 20.
Tidigare klubbar:
2006–2009: Right To Dream.
2009–2013: Santa Barbara Soccer Club, South Coast Strikers.
Gå till toppen