Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid vill stanna i HIF

Ett skadehelvete och flera förstörda månader. Nu är Rachid Bouaouzan på väg tillbaka – med sikte på guld och HIF-förlängning. "Jag älskar denna klubben", säger han.

Rachid Bouaouzan.Bild: Johan Persson Foto:
Två korta inhopp i allsvenskan. Det är Rachid Bouaouzans facit hittills i år. Smärtor i vänster höft tvingade honom till operation. Nu, nästan exakt tre månader senare, ser holländaren positivt på sitt liv som fotbollsspelare.
– Jag har följt mitt schema och kan börja bygga upp mig, känna på bollen och springa lite. I min värld kan jag spela matcher just nu, men så fort din kropp inte riktigt vill vad ditt huvud vill så måste du sakta ner och se till att allt är hundra procent bra. I vilket fall som helst så hoppas jag kunna träna så snart som möjligt och vara tillgänglig om max en månad, säger 29-åringen i Olympias innandömen.
Större delen av rehabiliteringen har spenderats i Holland. I söndags landade han på svensk mark.
– Jag har varit hos min sjukgymnast som jag har arbetat med sen jag var 16 år. Han kan min kropp utan och innan, han vet vilka typer av övningar jag behöver och inte behöver. Efter en operation är du tvungen att jobba dubbelt så hårt och behöver någon som lägger allt fokus på dig. Jag har haft jättebra hjälp av Martin Berg (HIF:s sjukgymnast), men han har 20 andra spelare att ta hand om.
Bouaouzans snart fyra säsonger långa tid i HIF har inneburit både djupa dalar och höga höjder. I november går kontraktet ut.
– Ärligt talat har jag ingen aning om vad som händer. Jag har inte pratat framtid med klubben. Jag kan bara vänta och se vad som händer.
Bouaouzan har tidigare öppnat för att lämna HIF. Nu öppnar han för att stanna.
– Ja, varför inte? Jag har varit med om mycket i HIF och vill gärna vara med om fler vackra saker, speciellt fansen har varit mer än fantastiska både på och utanför planen. Min högsta prioritering just nu är HIF och att komma tillbaka från skadan. Jag vill komma tillbaka och, om jag behövs, vara till nytta och vinna guldet.
– Det vore härligt att höra något från klubben.
Efter skadehelvetet har den tekniske yttermittfältaren nu hösten på sig att prestera tillräckligt för ett nytt kontrakt.
– Jag förväntar mig inte att spela direkt, för laget fungerar riktigt bra. Men vi kan få skador, gula kort eller en match där något speciellt behövs, säger han och tillägger:
– Jag älskar denna klubben. Den är mitt andra hem, ingen tvekan om det.
Gå till toppen