Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kallduschen tog inte bort glädjen

När IF Centern gasade på var bensinen slut hos Wormo-tjejerna. Resan till A-finalen i Eskilscupens F 16-klass blev lång och rolig för Landskrona-laget men kostade tre skador på vägen.

Efter tunga 0–5 i helgens sjunde och sista match sjönk ett par av Wormo-tjejerna ner på gräset på Olympias plan 7 och ägnade ett par minuter åt att deppa och smälta finalförlusten.
Några minuter senare stod tränaren Robert Ramberg i ett vattenregn från hinkar och vattenflaskor och konstaterade att man måste bjuda på sig själv även i nederlagets stund.
– Vi har gjort det så bra ändå hela turneringen, så den här sista matchen är inget vi ska hänga upp oss på, säger han.
IF Centern från Halmstad lämnade Eskilscupen med sju segrar och en målskillnad på 28–0.
– När vi möttes i gruppspelet förlorade vi bara med 2—0, berättar Roger Henriksson, den andra halvan i Wormos tränarduo. Tyvärr fick vi tre skador på vägen i turneringen, på tongivande spelare dessutom. De hade så klart behövts i finalen. Nu fick vi nästan bara ägna oss åt försvarsspel.
Wormos F 16-lag gick in i Sveriges tredje största fotbollscup för ungdomar med en avslappnad attityd.
– Vi hade egentligen inga förhoppningar alls inför det här, mer än att vi skulle göra så gott vi kunde och ha tre roliga dagar tillsammans, säger Roger Henriksson.
– När vi gick till A-slutspelet var vi jättenöjda med det och när vi sen vann kvartsfinalen var vi riktigt glada för då vi visste vi att vi i alla fall skulle få en liten pokal med oss hem.
– Det här överträffar alla våra förväntningar. Men ibland hamnar man i en bubbla och då flyter allting bara på. Det är inte säkert att vi är bättre än ett par av de lagen vi har slagit ut på vägen. Men tjejerna har kämpat för varandra och visat en härlig inställning, det kommer man rätt långt på.
Michelle Loponen är mittback och en del av lagets ryggrad. Michelle har redan provat på spel i klubbens division 2-lag. De två sista matcherna i Eskilscupen fick hon dock se från sidlinjen.
– Jag fick en smäll mot nyckelbenet i kvartsfinalen, säger hon. Det är jobbigt att stå vid sidan och inte kunna hjälpa till ute på planen. Jag tycker vi spelade bra i hela turneringen, men i finalen var nog krafterna slut hos de flesta tjejerna.
Våra nordvästskånska tjejlag har gått bra i årets upplaga av Eskilscupen. Arrangörsklubben Eskilsminne vann A-slutspelet i både F14 och F15, Billesholms IK vann i F13 och Glumslöv var bäst i F11.
Bland killarna var det inget NV-skånskt lag som vann A-slutspelet.
Gå till toppen