Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Generalen nöjd med cupen

Några dagar efter att den sista visselsignalen gått i Eskilscupen kan cupgeneralen Lars-Ingvar Pettersson pusta ut. Allt verkar ha gått enligt planerna.

Den slutgiltiga summeringen kan göras först när en ordentlig utvärdering gjorts, men den spontana känslan är att Sveriges tredje största fotbollscup har blivit en succé.
– Vi har knappt hunnit hämta andan, men vi tycker att det har gått jättebra och utan några större friktioner, säger Lars-Ingvar Pettersson.
Över 600 lag kom till start i cupen och av mejlkorgen på Eskilsminnes kansli att döma har inte de heller några större klagomål.
– Vi blir hela tiden bättre och lär oss av våra misstag och många har hört av sig och sagt att de är nöjda med cupen.
Men när Lars-Ingvar Pettersson själv ska försöka ta fram ett favoritögonblick eller match från cupen blir han blank. Att vara cupgeneral innebär mycket logistikarbete och lite fotbollstittande.
– Jag tror faktiskt inte jag har sett en enda match, säger han.
I stället lyfter han fram den parad som invigde turneringen. För första gången arrangerade man den utan kommunens hjälp.
– Det har egentligen inte så mycket med fotbollen att göra, men det gick 1 500 till 2 000 personer i tåget och det känns bra att det blev lyckat när vi gjorde det på egen hand.
Gå till toppen