Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Munthert värre i Skälderviken

Runt 700 personer kom för att se Ulrik Munther på lördagskvällen. Det var en bra bit under arrangörernas mål men de är ändå nöjda och lovar en fortsättning, i större skala, nästa år.

Orovarslande moln tornade upp sig på himlen över Hamnplanen i Skälderviken. Men efter en snabb skur så sken himlen upp, lagom till att coverbandet SNSB – Sveriges Näst Snyggaste Band – klev upp på scenen.
– Jag har sett Ulrik Munther live flera gånger. Han är jätteduktig och har en så raspig bra röst. Många äldre brukar avfärda honom som bara en liten tonårsidol men han är mycket mer än så, säger Caroline Rasmusson från Billesholm.
Hon har tagit med sig kompisen Moa Berggren som lyssnat på Ulrik Munther en hel del men aldrig sett honom live.
– Jag ser fram emot en riktigt skön kväll. Men jag trodde det skulle vara mycket mer folk och ett större ställe, säger hon.
– Fast å andra sidan så blir det ju en mer intim spelning så här, flikar hennes kompis in.
Besökarantalet nådde inte i närheten upp till målet som arrangörerna satte upp i våras, på 2 500 personer.
– Nej det var nog bara en dröm. Vi har sålt 700 biljetter och det innebär nog att vi går plus minus noll på konserten. Vi har ju oroats oss mycket för vädret tidigare under dagen och jag tror nog att molnen skrämt bort några hundra, säger Glenn Stjernkvist, på Hiway Event, som arrangerar de tre veckor långa innebandyturneringarna, där Munther och övriga musikinslag mest ska ge ett mervärde, enligt honom.
– Idrott kan vi jättebra sen tidigare men musik håller vi på och lär oss. Men vi tänker fortsätta och nästa år hoppas jag vi kan göra det i större skala.
Ulrika och Ellen Kronberg från Ängelholm ser fram emot spelningen. Men hade det inte varit för att de fick gratisbiljetter på stan dagen före så hade de sannolikt inte varit där.
– Det hade kostat tusen kronor för hela familjen och det tycker jag är alldeles för mycket, säger mamma Ulrika Kronberg.
Biljettpriset låg på 245 kronor per person, och så här i efterhand tänker Glen Stjernkvist att det kanske var i saftigaste laget.
– Självklart hade vi säkert sålt några hundra biljetter till om det varit hundra kronor billigare. Den aspekten kommer vi att ta i beaktning inför nästa år, säger han.
Gå till toppen