Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny chans se Landskronakonst

Åttonde upplagan av "Konst i Landskrona" innehåller fem kvinnor som målar allt från byggnader till celler.

Konstintresserade lokalpatrioter får med start i kväll ytterligare en chans att gotta sig i Landskronas konstnärskap. På museet öppnar den åttonde upplagan av utställningsserien "Konst i Landskrona".
– Totalt kommer vi att ha visat 45 konstnärer från området när vi är klara, säger Birthe Wibrand, Landskrona museums egen konstintendent.
Den här gången är det Susi Krüger, Jannicke Larsson, Anita Leijonberg, Gullan Tegnér Larsson och Ulla Wollin Kulle som får möjlighet att visa upp sina verk på väggarna i kafé Nell Walden. Under en pressvisning på onsdagen var fyra av dem på plats för att berätta om vilka verk de valt.
Susi Krüger bidrar med två litografier och två skulpturer i stengods.
– Litografierna går bra i Tyskland, men inte lika bra i Sverige. Det kan ha att göra med att man inte vill ha naket i Sverige, säger hon.
Anita Leijonberg bjuder besökarna på en uppsättning färgsprakande och abstrakta droppmålningar.
– De växte fram efter hand. Jag har haft dem hängande hemma och folk ser allt möjligt i dem. Min moster såg en häst. Den ser jag inte själv, säger hon.
Gullan Tegnér Larsson presenterar tre verk, varav två är nygjorda.
– Jag började med att måla en cell. Allt medan jag fortsatte blev det ett träd. Och eftersom jag var inne på temat livets början när jag gjorde den blev det ett ägg i mitten, säger hon om en av dem.
Ulla Wollin Kulle har valt två hus och två stilleben.
– Jag har alltid gillat hus. Det kan vara hus som någon bett mig att måla, men i bland gör jag det ändå. Jag letar alltid efter skuggor, annars blir bilden platt, säger hon.
Jannicke Larsson medverkade inte vid pressträffen, men bidrar med skira akryler.
Birthe Wibrand hoppas att även denna omgång Landskronakonstnärer blir populär. Enligt henne är det ett förträffligt tillfälle för den som vill bekanta sig med vilka kreativa människor som bor i kommunen.
– Det är också en möjlighet för människor att se vad som finns i stan och en möjlighet för konstnärerna att träffa varandra. Det är många som säger att det är svårt att hitta någonstans att ställa ut, särskilt om man inte är så etablerad.
I kväll klockan 18.30 är det alltså vernissage. Konst i Landskronas åttonde uppsättning plockas ner igen den 8 september.
Gå till toppen