Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våldtäktsförsök på Dalhem

En kvinna i 20-årsåldern utsattes under natten mot onsdagen för ett brutalt våldtäktsförsök av två män på Dalhemsvägen.

Kvinnan har berättat att två män började följa efter henne när hon gick längs Dalhemsvägen vid midnatt.
Männen ska sedan ha knuffat omkull kvinnan. När hon låg på marken blev hon slagen och sparkad.
– De började försöka dra av hennes kläder men de blev avbrutna av en förbipasserande person, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.
De två gärningsmännen lämnade sedan platsen. Signalementet på dem är vagt, en ska ha haft mörka kläder, den andre bar ljusa kläder.
Polis larmades till platsen, men några gärningsmän kunde inte gripas.
Vid tidpunkten var polisens hundpatruller upptagna med annat arbete och därför kunde de inte användas för att spåra efter gärningsmännen kring brottsplatsen.
Kvinnan som överfölls hade blåmärken, men ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador av det våld hon utsattes för.
Polisen vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i området kring Dalhemsvägen vid tidpunkten för brottet.
– Någon borde hört eller sett händelsen. Det kan också vara så att man gjort iakttagelser före eller efter händelsen som kan vara jätteviktigta för oss. Det går att ringa oss på 11414 eller så går det att tipsa via polisens hemsida, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.
Gå till toppen