Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stipendium till polisvolontärer

Landskronapolisens volontärer har fått Sparbanksstiftelsens stipendium på 10 000 kronor. "Det ska vi göra något roligt av", säger Anders Enqvist på polisen.

Polisens volontärer i Landskrona har tilldelats Sparbanksstiftelsens stipendium – Mitt Landskrona – på 10 000 kronor. Tillsammans med Lilly, Patricia, Carolin, Hanna och Anneli mottog polisens volontärsamordnare Anders Enqvist stipendiet från kontorschefen för Swedbank i Landskrona, Ann-Christine Hasselgren.Bild: Privat
Sparbanksstiftelserna i Sverige äger cirka tre procent av aktierna i Swedbank. Avkastningen delas varje år ut i form av stipendier. I år har Sparbanksstiftelsen Skåne tilldelat Landskronapolisens volontärer 10 000 kronor.
– Tanken är att volontärerna själva ska få tycka till om vad vi ska göra med pengarna. Det kanske kan fungera som lite stimulans och uppmuntran till de som har deltagit fram till nu, säger Anders Enqvist, ansvarig för volontärerna vid polisen i Landskrona.
Landskronapolisen har utbildat sammanlagt 30 volontärer. För tillfället är 20 aktiva. Till hösten hoppas Anders Enqvist kunna rekrytera ytterligare 10.
Under 2012 deltog volontärerna i 40 olika uppdrag, vilket motsvarar en sammanlagd insatstid på 750 timmar. Bland annat har de informerat om alkohollangning, fyrverkeriförsäljning och bostadsinbrott.
Sparbanksstiftelsen Skåne anser att det är viktigt att uppmärksamma det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete som volontärerna helt frivilligt utför i samhället.
"Detta stipendie ska bidra till det fortsatta viktiga och betydelsefulla arbetet som de gör i Landskrona", skriver stiftelsen i motiveringen.
För den som är intresserad av att själv vara volontär ordnar polisen ett informationsmöte i polishuset den 16 september klockan 18.30.
– Efter mötet tänkte vi ha ett mindre möte med de nuvarande volontärerna för att bestämma vad vi ska göra med pengarna. Det ska vara något som de tycker är kul och uppskattar, säger Anders Enqvist.
Gå till toppen