Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Far och son ställer ut på Cinnamoni

Ängelholmsbördige Björn Weiland har varit verksam som konstnär sedan 60-talet och ser nu sonen Max Weiland axla manteln.
– Jag förstår Leopold Mozarts glädje över Wolfgangs talang, säger Björn Weiland.
Nu ställer far och son ut tillsammans på galleri Cinnamoni i Helsingborg. Utställningen visar blandat måleri, teckningar och keramik.
Max Weiland har vuxit upp med pappas konst och livsåskådning och märker därför fler likheter än olikheter i deras konstnärskap. De ser sig i viss mån som själsfränder. I bådas bildvärldar vibrerar en dystopisk underton som paras med en mörk humor.
Den äldre Weiland är utbildad på Skånska målarskolan och Grafikskolan Forum samt har gått kurser i akvarellteknik och keramik. Sonen Weiland har en tvåårig utbildning i måleri på Östra Grevie Folkhögskola och har även studerat skulptur samt arbetar som illustratör.
Vernissage lördag den 31 augusti, klockan 12–15. Därefter visas Weilands utställning till och med den 27 september, onsdagar–fredagar mellan klockan 13–17 samt lördagar klockan 12–17.
Gå till toppen