Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malvan nyinvigde loppis

Efter att ha renoverat och byggt om under hela sommaren kunde Malvans loppis till slut släppa in de första kunderna i de nya luftiga lokalerna.

Kön ringlade lång längs med Drottninggatan när Malvans kläd- och prylloppis öppnade dörrarna till sina nyrenoverade lokalerpå onsdagen.
Den gamla butiken var väldigt trång, så när lokalen bredvid stod tom beslutade vi att slå ihop dem. Nu är butiken både större och luftigare och vi får plats med mycket mer saker, vilket är väldigt bra, berättar Per Vedel Jensen som är en av omkring 25 eldsjälar inom föreningen Malvan.
Malvan är en ideell förening vars huvudsyfte är att ge mat åt hemlösa eller personer med mycket dålig ekonomi, vilket de gör i sin lokal i den gamla Venterminalen. Dock börjar även den bli för liten då antalet gäster har fördubblats på bara två år.
Vi har plats för 20 sittande matgäster, men vissa gånger har vi haft så många som 60 personer som velat äta. Det har gått bra nu under sommaren, då har man kunnat ta med sig sin tallrik och sitta ute på någon av bänkarna, men till vintern måste vi hitta en annan lösning, säger Per Vedel Jensen.
Även loppisens omsättning har ökat de senaste åren, inte minst sedan man för ett par år sedan flyttade försäljningen från lokalen i gamla Venterminalen och in i butiken på Drottninggatan.
Vi har fått helt nya kunder sedan vi öppnade här och varje onsdag och lördag står folk utanför och väntar på att vi ska öppna. Jag tror att vi har tredubblat omsättningen bara genom att ligga mer centralt, förklarar medarbetaren Birgitta Lantz.
Även de flera hundra par nya skor som har donerats av Coop Forum och Sko-Elegance har ökat besökartrycket rejält de senaste månaderna.
Det är helt fantastiskt, säger Birgitta Lantz.
Med pengarna de får in genom försäljningen på loppisen köper föreningen mat som de sedan bjuder de behövande på.
Våra matgäster är så tacksamma när de kommer och det är aldrig något bråk utan alla är glada och trevliga. Det är det som gör det här så härligt att syssla med, berättar Margareta Sturesson.
Gå till toppen