Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gymnasiet i centrum invigt

Så har gymnasieskolan även officiellt flyttat tillbaka till sina gamla lokaler i centrum. Både elever är lärare är nöjda med flytten.

På torsdagen invigdes gymnasiet på nytt, i det som tidigare enbart var grundskola, i gamla Dammhagskolan. Här fanns förr, för mer än 40 år sedan, gymnasieskolan i Landskrona. Men 1971 flyttades gymnasieutbildningen till nybyggda Gullstrandskolan i norra delarna av Landskrona eftersom skolan i centrum hade blivit för trångbodd.
Nu är alltså delar av gymnasieskolan och 300 elever tillbaka.
Tal av nytillträdda rektorn Kenny Andersson, en historisk tillbakablick av Åke Jönsson samt ett lycka-till-tal av kommunalrådet Torkild Strandberg (FP), som själv var högstadieelev på skolan 1984–1986 var några av inslagen på invigningsdagen. Flera av skolans elever från förr var då på plats.
Men de viktigaste inslagen var ändå de kulturella inslagen när elever och personal uppträdde för kamrater och kolleger.
Ali al-Aboosi, som går andra året på samhälls- och beteendevetenskapliga programmet och Karl Philip Nilsson och Azzad Erman som går tredje året på naturvetenskapliga programmet, är nöjda med flytten.
– Jag gick på skolan när den var högstadium och jag bor nära, så det är bra. Men det finns både för- och nackdelar, säger Ali.
Azzad tycker att lokalerna är bättre här, eleverna störs inte så mycket av oljud här när de har lektion.
– Man kan koncentrera sig på vad lärarna säger, tycker han.
Och så är det bra att det är nära till affärerna.
Karl Philip Nilsson är också ordförande i elevrådet. Han gillar drektorn och lärarna och får medhåll av Ali och Azzad.
– Rektorn är engagerad och driver på i frågor som handlar om inflytande och rättigheter för eleverna.
Gå till toppen