Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lundgren: "Det här jag har drömt om"

Örkelljungas landslagsman Peter Lundgren har bestämt sig. Det blir spel i Portugal den kommande säsongen.

Redan under tisdagen kunde vi avslöja att Peter Lundgren var på väg till AJ Fonte Bastardo och nu har Örkelljungas landslagsman skrivit på för den portugisiska toppklubben som hör hemma på Azorerna.
– Det var inte mycket att fundera över. Jag har fått ett bra kontrakt och jag har kommit till ett suveränt lag, så får jag bara vara skadefri kommer jag att utvecklas mycket här nere, hälsar Peter från Portugal.
Den 26-årige vänsterspikern hade siktat på utlandsspel i ett par år, innan han förra säsongen fick chansen i Middelfart i den danska ligan. Nu såg det länge ut som om han skulle återvända till Örkelljunga, så sent som för ett par veckor sedan skrev han på för ÖVK, men så dök den här chansen plötsligt upp.
– Jämfört med Danmark och Sverige är det här flera snäpp uppåt, både när det gäller ekonomiska förutsättningar och rent sportsligt. Vi tillhör de tre–fyra starkaste klubbarna i ligan och vi ska spela i en av Europacuperna längre fram i höst.
AJ Fonte Bastardo är just nu uppe i en tuff försäsongsträning och kör två stenhårda pass om dagen.
– Det blir fem–sex timmar per dag och det är klart att det är jobbigt. Men det är ju precis det här jag har drömt om, försäkrar Peter.
Gå till toppen