Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Landskrona IP får konstgräs

Om den arbetsgrupp som tillsats får sin vilja igenom i kommunfullmäktige är det slut med naturgräs på Landskorna Idrottsplats från och med nästa säsong. Det förslås nämligen enhälligt bli konstgräs för sju miljoner kronor.

En arbetsgrupp tillsatt av kommunfullmäktige föreslår att Landskrona Idrottsplats får konstgräs från och med nästa säsong. Då slipper man fundera på planer som ser ut som årets inför seriestarten.Bild: Fredrik Johansson HD/NST
På onsdagskvällen landade en rapport från fritids- och kulturförvaltningen, Landskrona BoIS och stadsledningskontoret på fritidsnämndens bord. Förslaget innehöll två alternativ till omläggning av A-planen på Landskrona Idrottsplats. Gruppen som jobbat fram förslagen har tillsats av kommunfullmäktige.
– Det hör dock till saken att fritidsnämnden inte äger frågan. Det enda vi kunde göra var att lägga rapporten till handlingarna, sa ordföranden Birgitta Persson (M) direkt efter mötet.
Från och med 2014 gäller nya strikta krav på hur en elitfotbollsarena ska få se ut. Direktiv som Svenska Fotbollförbundet har bestämt.
Diskussionen har gällt om det ska läggas nytt naturgräs på arenan eller om detta ska bytas ut mot konstgräs.
– Vi har fått besked om att den arbetsgrupp som tagit fram alternativen har bestämt sig för vilket förslag man går fram med till kommunfullmäktige. Det blir konstgräs som förslås, säger Birgitta Persson.
Förslaget innehåller en investeringskostnad på sju miljoner kronor. Till detta kommer en årlig driftskostnad på 125 000 kronor plus planvärmekostnad på 100 000 kronor.
Tanken är at detta ska bekostas på tio år med cirka 900 000 kronor för investeringen och 500 000 kronor för driften.
Planen beräknar man att utnyttja 500 timmar per år.
Förutom konstgräset föreslår arbetsgruppen ytterligare förbättringar på arenan för 900 000 kronor.
Det handlar om omklädningsrum med fem duschar och tre toaletter, rum för medicinsk behandling, lokal för dopingkontroll, dörrar och grindar vid entréerna samt reservkraft för högtalarsystemet.
– Även om inte fritidsnämnden kommer att delta i beslutet, detta lär tas först i kommunstyrelsen innan det kommer till fullmäktige i november, så ser jag positivt på det, säger Birgitta Persson.
– Konstgräs lär bli framtidens melodi för fotbollsanläggningar och dagens ungdomar är ju vana vid att träna och spela på konstgräs.
Om arbetsgruppen som tillsatts av fullmäktige får som den vill.
Gå till toppen