Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS-talang får chansen i Turkiet

Mohamed Abo-Shark fick inte stanna i BoIS men nu väntar ett nytt äventyr i Turkiet.

19-årige Landskronakillen Mohamed Abo-Shark ska träna och spela med den turkiska toppklubben Elazigspor under resten av säsongen.Bild: Johan Persson HD/NST
Under en händelserik säsong har Mohamed Abo-Shark hunnit med cupspel i BoIS A-lag, provträning i Saudiarabien och division 5-lir i Svalöv. Nu kan vi avslöja att den 19-årige Landskronagrabben lämnar Rosengård i tvåan för en flytt till storklubben Elazigspor i Turkiet.
– Jag har fått ett kontrakt över tre månader, men jag hoppas förstås att jag får stanna längre. Allt hänger på hur jag klarar mig där nere, säger en förväntansfull anfallstalang inför det nya äventyret.
Vi berättade om Mohameds struliga vår för några månader sedan, när han kickades från BoIS efter sitt andra testspel i Sholah i Saudiarabien. Övergången till Lunds BK sprack, men efter några matcher i Svalöv gjorde Abo-Shark ett nytt försök i Saudiarabien.
– Nu ville klubben att jag skulle stanna men deras kvot med utländska spelare var redan fylld och det tog för lång tid att fixa ett palestinskt pass för mig, berättar Mohamed. Så jag var tvungen att åka hem igen.
Här väntade i stället division 2-spel i Rosengård, där ex-BoIS-aren skrev ett nytt korttidskontrakt, och efter en lite trevande start har Mohamed visat att han duger även på den nivån. Förra helgen fick han för första gången chansen från start och då gjorde han Rosengårds mål i 1–1-matchen mot Ljungby – och i lördags var det Abo-Shark som säkrade 1–1 i bortamatchen mot Lindsdal.
– Vi spelade med tio man i 75 minuter och vi gjorde en mycket bra match, hela laget. Extra skönt att jag fick göra mål igen, förstås.
Det här kan ha varit Mohamed Abo-Sharks sista match i Rosengård, snart går nämligen flyget till Turkiet och sen börjar han träna med A-truppen i Elazigspor, nykomlingar i den högsta ligan och tidigare hemvist för den förre BoIS-anfallaren Emir Kujovic.
– Jag har haft kontakt med den här klubben även tidigare, jag blev scoutad när jag spelade i Landskrona, och nu när det här med Saudiarabien rann ut i sanden hörde deras sportchef av sig igen.
Mohamed har i första hand fått ett tremånaders try out-kontrakt – "Det är rätt bra, med hyfsad lön" – och därefter har Elazigspor option på ett längre avtal.
– Om allt fungerar vill de skriva minst tre år och jag ska ge järnet. Jag är väldigt sugen på att flytta hemifrån och börja satsa allt på fotbollen, försäkrar Mohamed.
Gå till toppen