Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmö vinner på pappret

Skånederby, toppmöteoch gammal klassisk rivalitet. Men hur slutar matchen? Mycket pekar på Malmösegerm enligt HD-Sportens Eric Persson som satt betyg på lagdelarna.

Bild: Foto: HD & Scanpix
Målvakter:
HIF – 4
Kommentar: Pär Hansson söker guldformen som lyste så starkt säsongen 2011. Har inte gjort "drömräddningarna" på senare tid, men har en högstanivå som kan fälla avgörande.
MFF – 4
Kommentar: Vann kampen om förstaspaden när Dahlin och Hansson konkurrerade i U21-EM 2009. Dahlin är precis bakom Hansson i A-landslagets kö. Har en fin form.


Försvar:
HIF – 3
Kommentar: Har släppt in 12 mål på de fem senaste matcherna, vilket inte enbart ska skyllas på backlinjen. Men både kontinuitet och formtopp saknas. Emil Krafth och Peter Larsson är givna, men sen då? Loret Sadiku kan bli mittfältare, vilket lär medföra Erlend Hanstveit som mittback och Christoffer Andersson till vänster. Carl Johansson lurar i vassen. Troligtvis samma uppställning som senast.
MFF – 4
Kommentar: Har släppt in fem mål på de fem senaste matcherna. Lär få klara sig utan en skadad Erik Johansson, men har Filip Helander som ersättare. Miiko Albornoz och Pontus Jansson tillhör seriens främsta, samtidigt som Ricardinho fortfarande är bra utan att briljera på samma sätt som tidigare. MFF känns bättre rustat än HIF.


Mittfält:
HIF – 4
Kommentar: Tar Christoffer Andersson hand om vänstermittfältet? Får David Svensson chansen bredvid Gashi? Blir Daniel Nordmark en skräll? Flyttas Loret Sadiku upp? Var spelar Arnor Smarason? Är Rachid Bouaouzan en joker redan från start? Blir David Accam yttermittfältare eller anfallare? Kan Carl Johansson kastas in som innermittfältare? Gustav Jarl startar väl inte? Mittfältet är omgärdat av frågetecken.
MFF – 4
Kommentar: Avstängde städgumman Markus Halsti ersätts av löpstarke Erik Friberg. Simon Thern regisserar anfallen ofta och bra. Jiloan Hamad är landslagsmässig och Emil Forsberg har växt in i MFF-kostymen. Men vad händer om Friberg eller Thern går sönder? 17-årige Erdal Rakip och 19-årige mittbacken Johan Hammar är de mest naturliga alternativen.


Anfall:
HIF – 3
Kommentar: Om Robin Simovics ljumskar tillåter kan Roar Hansen plocka in fyrtornet och välja att droppa ner Alvaro Santos i nummer-10-rollen, vilket ger rejäl tyngd framåt. Smarason är ett alternativ i samma roll. Rachid Bouaouzan och Daniel Nordmark är också alternativ. Tipset? Alvaro Santos och David Accam.
MFF – 4
Kommentar: Har tappat den oförutsägbare artisten Tokelo Rantie, men nygamle yttermittfältaren Guillermo Molins har gjort det bra när han har positionerats bredvid poängkungen Magnus Eriksson på topp. HIF-dödaren från 2010, Dardan Rexhepi, har kommit tillbaka från skada och kan bli en giftig inhoppare. Pawel Cibicki står sist i ledet.


Tränare:
Roar Hansen, HIF – 3
Kommentar: Mörkade startelvan på gårdagens träning. Förespråkar en offensiv och kombinationsrik fotboll och verkar trivas i press. Hur ser hans startelva ut? Levererar han en matchcoachning i skarpt läge? Har han fått sina spelare i rätt sinnesstämning?
Rikard Norling, MFF – 4
Kommentar: På ett sätt lik och på ett annat sätt olik Roar Hansen, både på och utanför plan. Till skillnad från sin kollega har Norling annonserat sin startelva. Tvekar inte att göra tidiga byten för att förändra matchbilden och har rutin från stora matcher.


Nyckelspelaren:
Ardian Gashi, HIF.
Den terrierliknande innermittfältaren ska elda igång ett stukat HIF när det behövs som mest. En uppgift som norrmannen älskar.
Jiloan Hamad, MFF.
Finurlig kreatör som har en fruktad kemi med Miiko Albornoz på högerkanten. Lagkapten och skicklig.


TOTALT:
HIF: 17 – MFF: 20
Gå till toppen