Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ett pris hon kan få bruk för

Heléne Lindquist, välkänd kulturprofil i Klippan och upphovskvinna till sommarens utsålda Bruksspel, får Klippans kulturpris 2013.

Heléne Lindquist, välkänd kulturprofil i Klippan och upphovskvinna till sommarens utsålda Bruksspel, får Klippans kulturpris 2013.Bild: Niklas Gustavsson HD/NST
Konferensbordet på Sågen pryds av en blombukett och renskrapade tårttallrikar. På den vita skrivtavlan står "Grattis till kulturpriset önskar Torpanders".
– Det är JanÅke (Karlsson, fritidsintendent och musikalmedverkande) som skrivit det, säger en glädjestrålande Heléne Lindquist som på onsdagskvällen fick ett oväntat telefonsamtal från Klippans kultur- och fritidsnämnd.
Hon hade just utsetts till årets kulturpristagare.
Hur känns det?
– Bra, det är jättekul! Det roligaste är att någon har tänkt "det ska Heléne ha", gått hem på kammaren och skrivit en motivering och bemödat sig skicka in den.
Nämndens motivering har hon inte läst, men hon har en gissning om varför hon förärats utmärkelsen.
– Det är väl för mitt arbete med Bruksspelet, vårt lilla hjärteprojekt som vi är så stolta över. Vilken härlig resa det varit! Nu får jag äran att ta emot det här priset, men det hade inte blivit så här stort och bra om inte alla andra varit med, understryker Heléne Lindquist och riktar ett varm tack till alla medverkande i sommarens succémusikal.
Fortfarande väntar hon på länsstyrelsens formella beslut att ge Bruksspelet medel för ett år till. Men med Leaders ja i ryggen har planeringen redan sparkat i gång för nypremiären sommaren 2014.
– Vi ska sätta oss nu och ta ett samlat grepp om marknadsföringen.
Målsättningen är att musikalen ska kunna stå på egna ben efter Leader – och Heléne Lindquist har gott hopp.
– Den här idén har burit sig själv hela vägen!

Motiveringen

"2013 års kulturpris tilldelas Heléne Lindquist för sina mångåriga insatser med teater- och musikföreställningar samt hennes initiativ och engagemang i samband med Bruksspelet i Klippan 2013."
Gå till toppen