Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Startklart för nytt Bruksspel

Länsstyrelsen gick på Leaders linje och beviljade projektstöd till ett nytt Bruksspel 2014. Nästa år blir det 15 föreställningar.

Nu är det spikat: Bruksspelet återuppstår 2014.
– Vi fick länsstyrelsens ja till projektet så nu kör vi på riktigt! Vi hade förstås redan tjuvstartat men nu är det full fart, säger projektledaren Heléne Lindquist.
"Ett innovativt projekt som lutar sig mot målsättningen natur- och kulturturism som tillväxtmotor. Projektet tar tillvara unik bruksmiljö i ambitionen att skapa och samordna unika möten mellan kultur-industri-turism-näringsliv", lyder en del av länsstyrelsens motivering.
– Vi kommer att lägga föreställningarna under samma tre sommarveckor som i år, men vi kör 15 föreställningar, vi hoppas det räcker till alla som vill se spelet. I år hade vi planerat tio föreställningar men det blev elva, säger Heléne Lindquist.
Att spelperioden blir så koncentrerad beror på den stora ideella insatsen, amatörerna som medverkar har ju också annan sysselsättning. Totalt 20 000 timmar ideellt arbete summerades efter sommarens föreställningar och Heléne Lindquist kan inte nog lovorda alla som bidragit.
– Det är det bästa med hela projektet!
Bruksspelet är ett samarbete mellan Heléne Lindquists företag Artist & Nöje, Leader, Svenska Pappersbruket, Klippans kommun och Studiefrämjandet.
Från brukets sida är man positiv till att ännu en sommar utgöra spelplats för den lokalhistoriskt förankrade musikalen.
– Vad roligt! säger Christer Jönsson, miljö- och kvalitetschef på Svenska Pappersbruketnär tidningen berättar att länsstyrelsen har sagt ja.
– Med samma grundförutsättningar som i år ser man från ledningens håll fram emot detta. Det fick väldigt positivt gensvar, genom publiktillströmningen och inte minst hos Klippanborna som tagit detta till sitt hjärta.
Gå till toppen