Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk mästare siktar internationellt

Simon Lundmark styr sin båt ut på världshaven. Nyligen blev 17-åringen i Borstahusens Segelsällskap svensk mästare i Laser Radial på SM i Motala.

Borstahusseglaren Simon Lundmark, 17 år, styr sin Laser-båt mot VM. Foto: Mats Svensson/BorstahusbildBild: Mats Svensson
Det gick inte fullt lika bra i OS-båten Laser standard där han blev fjärde bästa man under LIROS Cup Skåne för ett par veckor sedan. I förra helgens Mästarnas Mästare i Båstad, med svenska toppseglare i alla åldrar, åkte han ut i grundomgången, men klådde i alla fall hälften av 40 seglare. Ambitionen är att bli landets enda kille som skickas till ungdoms-VM i Portugal i juli nästa år. VM-kvalet nu i sommar gick inte hans väg.
– Nu leder jag kvalserien, säger Simon som vunnit en av tre deltävlingar, två återstår till våren. Eftersom han fyller 18 år då är det sista chansen, sen gäller junior VM. Det är han redan klar för, dagarna före julafton reser Simon till ett högsommarvarmt Oman.
– Det blir kul och mycket segling, efteråt hänger man mest i hamnen.
Gå till toppen