Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Postkodlotteriet utreds

Jan Gadd i Landskrona är en av många som känner sig lurad av snåriga bonusregler. Nu har Lotteriinspektionen inlett en utredning mot Postkodlotteriet.

Jan Gadd nappade häromdagen på ett erbjudande från Postkodlotteriet. Om han satte in etthundra kronor på sitt spelkonto skulle han få 500 kronor i bonus.
– Jag satte in pengarna och fick min bonus. Ganska snart vann jag 500 kronor. Jag fortsatte spela en stund och ville sedan ta ut en del av vinsten. Då visade det sig att jag var tvungen att spela för 1 500 kronor för att kunna ta ut mina vinster i kontanter.
Nu känner han sig grundlurad.
– Det är rena bondfångeriet. En bonus ska ju vara en förmån, men det är ju snarare en fälla. Om jag hade tackat nej till bonusen hade jag kunnat ta ut vinsten. Nu tvingar de mig att fortsätta spela om jag vill ha en chans att komma åt mina pengar.
Jan Gadd har anmält Postkodlotteriet till Lotteriinspektionen som fått in flera anmälningar mot bonussystemet och inlett en utredning.
– Man ska främst se bonusen som en chans att prova på våra spel, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet. Vi har samma krav på alla våra erbjudanden att man ska spela för tre gånger bonusen innan man kan plocka ut kontanter.
Gå till toppen