Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hösten kom ikapp HIF som vanligt

HIF hade 2–0 och Europa i sin hand. Det kunde bli ett vackert avsked för Sverker Eliasson och Daniel Andersson. Men det blev som vanligt. En ny hånfull kollaps.

Snabbanalys av Tomas Nilsson.Bild: HD/NST Johan Persson
Det såg så bra ut. HIF visade upp vårens HIF, men sedan kom den bitande hösten ikapp.
När de officiella laguppställningarna kom oss tillhanda innan avspark andades den framtid med Jere Uronen, Emil Krafth och startdebuterande Gustav Jarl. Men den innehöll också frågetecken. Roar Hansens 4-4-2-elva såg konstig ut. Det visade sig att herr Hansen helt enkelt spelade Kalmar och Nanne Bergstrand ett spratt. Vi fick se en 4-2-3-1-uppställning där Loret Sadiku gick upp vid sidan av Ardian Gashi som balanserande mittfältare.
Efter 38 minuter kom 1–0. Ett mål som innehöll lika mycket klass som det var proppfyllt med talande bilder. Pågen Krafth och gossen Jarl samarbetade bra på sin kant och Krafth tog de där extra metrarna när Kalmars Rasmus Sjöstedt indianpassade. Det visade sig vara helt rätt och med ett perfekt inlägg hittade Krafth hemvändaren Imad Khalili som språngnickade in ledningsmålet.
Gustav Jarl visade att han är en man för framtiden. Det var en ganska talande bild av det när han satte in en tackling på Henrik Rydström som pensionerar sig efter säsongen. Ni vet Henrik Rydström som började lira i Kalmars A-lag två år innan Jarl föddes.
Tio minuter in i andra halvlek Ersatte Ema Boateng Gustav Jarl och endast minuter senare hade ghananen hunnit vara inblandad i två heta chanser, men Lars Cramer i Kalmarmålet var fantastisk. Vi fick vänta ett tag till på 2–0 och det var efter en period av ett HIF-spel med hög press och smart offensiv som vi inte sett sedan i somras. Arnor Smarason hängde snyggt in 2–0 på en perfekt öppnande passning av just Ema Boateng.
Kalmar reducerade retfullt enkelt genom, den som HIF-klacken sjöng "sämst i familjen" om. David Elm. HIF föll ihop och 2–2 hängde i luften och visst kom också kvitteringen med tio minuter kvar.
HIF hade Europa i sina egna händer i 42 minuter. Men sen var HIF som höstens HIF igen. David Elms 3–2 var en käftsmäll, ett hånskratt, och en pinsam punkt. Dessvärre var den på något sätt väntad.
Sverker Eliasson, som slutar som materialare i klubben efter en herrans massa år, och klubblojale Daniel Andersson, som lägger handskarna på hyllan, var värda så mycket mer än det här.
Vem bär det här laget?
Ingen.

Matchfakta

HIF–Kalmar FF 2–3 (1–0)
1–0 Imad Khalili (38), 2–0 Arnor Smarason (65), 2–1 David Elm (73), 2–2 Nenad Djordjevic (80), 2–3 David Elm (89).
Varning, HIF: Loret Sadiku.
Domare: Andreas Ekberg, Lund.
Publik: 7 782.
HIF (4–2–3–1): Pär Hansson – Emil Krafth, Peter Larsson, Erlend Hanstveit, Jere Uronen (Walid Atta 87) – Ardian Gashi, Loret Sadiku – Gustav Jarl (Emmanuel Boateng 56), Arnor Smarason, David Accam – Imad Khalili (Álvaro Santos 80).
Kalmar FF (4–2–3–1): Lars Cramer – Emin Nouri, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Rasmus Sjöstedt (Jonathan Ring 66) – Henrik Rydström (Melker Hallberg 66), Ismael Silva Lima – Tobias Eriksson, Jonathan McDonald, Erik Israelsson (Björnar Holmvik 66) – David Elm.
Gå till toppen