Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Nyfikna testade på att spela curling

Helsingborg curlingklubb jagar fler medlemmar och på söndagen när klubben arrangerade öppet hus i curlinghallen passade vuxna och barn på att testa på sporten.

Filippa Alm provade på söndagen på att spela curling när Helsingborgs Curlingklubb arrangerade öppet hus i curlinghallen i Helsingborg. I bakgrunden ser farmor Sari Alm, till att stenen kastas på rätt sätt.Bild: Sven-Erik Svensson HD/NST
Syskonen Filippa och Lovisa Alm, nio och åtta år gamla, fick instruktioner av farmor Sari Alm, som själv spelar curling i klubbsammanhang.
Farmor visade med proffsig hand hur man bäst kastar curlingstenen så den hamnar rätt i boet.
– Det är svårt men kul, konstaterar Filippa Alm när hon sakta glider längs banan efter den kastade curlingstenen. Stenen når dock inte boet utan stannar för tidigt.
– Nu är det min tur, säger Lovisa Alm och får bättre fart på stenen.
– Nu gäller det att sopa, säger hon.
Helsingborgs curlingklubb, som i dagsläget har ett 70-tal medlemmar, satsar på att locka fler ungdomar till klubben och sporten.
– Nästa år är det OS och då brukar curlingen få ett uppsving i landet. Vi planerar för ett eget skol-OS som vi ska arrangera på hemmaplan i början av 2014. Satsningen på öppet hus i dag kan ses som en förberedelse, säger Kjell Haglund i Helsingborgs Curlingklubb.
Inför OS-året har man också förlängt öppethållandet i hallen med ett par veckor.
– Vi öppnade hallen för några veckor sedan och håller den öppen för spel och träning fram till mars då vi stänger för säsongen, säger Kjell Haglund.
Gå till toppen