Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyfikna testade på att spela curling

Helsingborg curlingklubb jagar fler medlemmar och på söndagen när klubben arrangerade öppet hus i curlinghallen passade vuxna och barn på att testa på sporten.

Filippa Alm provade på söndagen på att spela curling när Helsingborgs Curlingklubb arrangerade öppet hus i curlinghallen i Helsingborg. I bakgrunden ser farmor Sari Alm, till att stenen kastas på rätt sätt.Bild: Sven-Erik Svensson HD/NST
Syskonen Filippa och Lovisa Alm, nio och åtta år gamla, fick instruktioner av farmor Sari Alm, som själv spelar curling i klubbsammanhang.
Farmor visade med proffsig hand hur man bäst kastar curlingstenen så den hamnar rätt i boet.
– Det är svårt men kul, konstaterar Filippa Alm när hon sakta glider längs banan efter den kastade curlingstenen. Stenen når dock inte boet utan stannar för tidigt.
– Nu är det min tur, säger Lovisa Alm och får bättre fart på stenen.
– Nu gäller det att sopa, säger hon.
Helsingborgs curlingklubb, som i dagsläget har ett 70-tal medlemmar, satsar på att locka fler ungdomar till klubben och sporten.
– Nästa år är det OS och då brukar curlingen få ett uppsving i landet. Vi planerar för ett eget skol-OS som vi ska arrangera på hemmaplan i början av 2014. Satsningen på öppet hus i dag kan ses som en förberedelse, säger Kjell Haglund i Helsingborgs Curlingklubb.
Inför OS-året har man också förlängt öppethållandet i hallen med ett par veckor.
– Vi öppnade hallen för några veckor sedan och håller den öppen för spel och träning fram till mars då vi stänger för säsongen, säger Kjell Haglund.
Gå till toppen