Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Olympia och HIF är som vår kyrka"

Daniel Andersson tröstades av fansens varma hyllningar. "Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna", säger målvakten.

Materialförvaltaren Sverker Eliasson kom till HIF 1974. Målvakten Daniel Andersson anslöt 2004.
Mot Kalmar gjorde de två publikfavoriterna sina sista framträdanden på Olympia och fick ta emot stort jubel och ovationer från hemmasupportrarna. På så sätt fick 48 år i rödblå tjänst ett värdigt slut.
– Olympia och HIF är som vår kyrka, där jag upplevt både glädje, sorg och gemenskap. I dag var en av de mer tråkiga dagarna, det hade varit roligare om vi vunnit, säger Daniel Andersson efter det snöpliga nederlaget mot Kalmar.
– Det fanns inte i min värld att vi skulle förlora den här matchen.
Sverker Eliasson var iklädd kostym på bänken och efter de båda hemmamålen sprang HIF-spelarna ut till sidlinjen för att dela sin glädje med de båda trotjänarna.
När matchen var slut höll båda tacktal på gräsmattan och Daniel Andersson passade på att sjunga en sista (?) sång med HIF-klacken där nästan samtliga stannat kvar för att hylla sina favoriter.
– Det är bara att passa på att rikta ett fantastiskt stort tack till alla supportrar som stöttat mig genom åren. Det blev väldigt känslosamt i slutet och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, men det är väl så det ska vara vid sådana här tillfällen, säger Daniel Andersson.
Veteranen är lågmäld och det är påtagligt att han är tagen av stunden. Daniel Andersson har en sista match framför sig i HIF – säsongsavslutningen på Friends Arena på söndag.
Han kunde dock njuta av uppvaktningen trots förlusten.
– Hyllningarna var det inget fel på – helt fantastiskt. Jag är oerhört tacksam, men så har det varit många gånger för mig samtidigt som jag även upplevt många tunga stunder ihop med fansen. Vi har varit med om mycket tillsammans.

Matchfakta

HIF–Kalmar FF 2–3 (1–0)
1–0 Imad Khalili (38), 2–0 Arnor Smarason (65), 2–1 David Elm (73), 2–2 Nenad Djordjevic (80), 2–3 David Elm (89).
Varning, HIF: Loret Sadiku.
Domare: Andreas Ekberg, Lund.
Publik: 7 782.
HIF (4–2–3–1): Pär Hansson – Emil Krafth, Peter Larsson, Erlend Hanstveit, Jere Uronen (Walid Atta 87) – Ardian Gashi, Loret Sadiku – Gustav Jarl (Emmanuel Boateng 56), Arnor Smarason, David Accam – Imad Khalili (Álvaro Santos 80).
Kalmar FF (4–2–3–1): Lars Cramer – Emin Nouri, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Rasmus Sjöstedt (Jonathan Ring 66) – Henrik Rydström (Melker Hallberg 66), Ismael Silva Lima – Tobias Eriksson, Jonathan McDonald, Erik Israelsson (Björnar Holmvik 66) – David Elm.

Allsvenskan

HIF–Kalmar 2–3

Gå till toppen