Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bjuv

Riksbankschef på cykelbesök

Schemat var fullspäckat när vice riksbankschefen Martin Flodén på tisdagen besökte Bjuvs kommun. Ett av stoppen var den välkända cykelaffären i Billesholm.

Racercyklar, tandemcyklar, trehjulingar – och postcyklar. Det var ett digert utbud som mötte vice riksbankschefen Martin Flodén under hans endagsbesök i Bjuvs kommun. Efter lunch var det nämligen dags att titta in i Sven Jönssons cykelaffär.
– Jag ska visa dig något som passar dig, du som är lång, säger ägaren Sven Jönsson och tar fram en cykel med extra stor ram.
– Eller kanske en enhjuling? Det hade varit något att cykla runt med i korridorerna på Riksbanken.
Det är första gången Martin Flodén besöker Bjuvs kommun. Och det är även första gången han åker ut på så en kallad turné, sedan han tillträdde på sin post i maj i år.
– Vi försöker alltid tacka ja när vi blir inbjudna. Det är viktigt att åka runt och se vad som händer i landet och hur konjunktursläget ser ut. Och att få tillfälle att berätta vad Riksbanken gör, säger han.
Besöket började med en rundtur på Findus och lunch med kommunledningen. Efter cykelaffären var det sedan dags för ett stopp på Sydfrys i Hyllinge. Dagen avslutades sedan med en träff där medlemmar i Bjuvs Företagare och Swedbanks kunder bjudits in. Där talade vicechefen om det ekonomiska läget, både i Sverige och globalt.
Initiativet till besöket togs av Joakim Gunnarsson, chef på Swedbanks lokalkontor i Bjuv.
– Jag ville visa på kontrasterna av de företag som finns i kommunen. Och visa upp något positivt, sätta Bjuv på kartan, säger han.
Gå till toppen