Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Häktad för mordförsök inte psyksjuk

Den 42-årige man som är åtalad för att ha försökt bränna inne sin särbo lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Det visar det rättspsykiatriska utlåtandet.

Det var i mitten av juli som den 42-årige mannen dök upp i särbons villa, hällde ut brännbar vätska i köket och tände på. Lågorna slog snabbt upp och kvinnan, som till en början låg i sängen i sovrummet, fick brännskador.
Med någon form av verktyg lyckades hon krossa ett av villans fönster och fly. I flykten landade hon illa på betongtrappan utanför, fick en fraktur på ena armen, skärskador i benen och slog i hakan.
Efter att kvinnan larmat polis och räddningstjänst hos en granne grep polis 42-åringen i närheten av villan. Han häktades sedan och åtalades för mordbrand och försök till mord.
Två rättegångsdagar har redan genomförts, men inför den tredje begärde rätten ett rättspsykiatriskt utlåtande. En sådan har genomförts och visar att mannen inte lider av någon allvarlig psykisk störning och att det därför står rätten fritt att döma honom till fängelse.
Mannen nekar till brott och säger att han inte minns något av händelsen, eftersom han hade druckit en rejäl mängd alkohol på krogen strax dessförinnan.
Den sista rättegångsdagen genomförs på fredag i Lunds tingsrätt.
Gå till toppen