Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Askungarna tar Peter Pan till Jarl Kulle-scenen

Ett äventyr med mycket fantasi och drömmar utlovas då teatergruppen Askungarna spelar Peter Pan till helgen. Sedan en tid tillbaka repeterar gruppen i nya lokaler.

På lördag och söndag kommer Tingeling, Peter Pan och flera av de andra välkända figurerna från sagan om Peter Pan på besök till Ängelholm. Teatergruppen Askungarna tar med publiken på en resa till Landet Ingenstans.
Deras uppsättning av Peter Pan baseras på den klassiska Peter Pan, men i det här fallet handlar det om ett nyskrivet manus som Hanna Angenius och hennes mamma Maria Angenius står bakom.
– Vi tittade mycket på Peter Pan och började skriva. Vår är lik Disneys, men vi har ändrat en del, säger Hanna Angenius.
Ensemblen består till största delen av tjejer. Hanna Angenius spelar Kapten Kroks dotter. Maria Angenius har skrivit nya texter till några välkända sånger. Förutom sång och musik utlovas flera dansnummer.
Under tre terminer har teatergruppen med omkring 15 barn och ungdomar i åldrarna 10-20 år övat inför lördagens premiär.
Ordförande och teaterledare Lena Landgren står för regin tillsammans med dottern Emma Landgren. All dekor, rekvisita och alla kostymer är nya.
– Det finns flera i gruppen som bidragit med sånger och danser, säger Lena Landgren.
För de unga skådespelarna innebär projektet flera stora utmaningar. Bland annat har det handlat om att hålla ångan uppe under repetitionstiden.
– Det har gått lite upp och ner. Men nu ska vi bara gå igenom och sätta de sista replikerna, säger Hanna Angenius.
Den klassiska sagan har anpassats till teatern. På scen kommer bland annat ett piratskepp att få plats. Och kulisser som är så stora att deltagarna ännu inte fått möjlighet att repetera med dem.
Teatergruppen har ändå flyttat från lokalerna längst upp i Parkskolan till gamla Tingshuset, där även Kulturskolan återfinns sedan en tid tillbaka.
– Här är mer utrymme, så på det sättet är det är bättre än innan, säger Hanna Angenius.
För Askungarna innebär det dock också att allt material placerats i fyra olika lokaler, eftersom allt inte får plats på ett ställe.
Teatergruppen spelar Peter Pan på Jarl Kulle-scenen på lördag klockan 16 och på söndag klockan 14. Enligt Lena Landgren lämpar sig pjäsen för barn från fyra års ålder.
Gå till toppen