Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rånare lämnade äldre man blodig på köksgolvet

När dottern hittade sin nära 90 år gamla pappa låg han blodig på köksgolvet. I plånboken saknades kontanter och id-handlingar. Polisen utgår ifrån att mannen blivit rånad i sin bostad.

Dottern hade varit på besök hemma hos sin pappa, närmare 90 år gammal, på söndagseftermiddagen. När hon vid 15.30 lämnade villan i Svalöv var pappan ensam kvar. Dagen därpå gjorde dottern ett nytt besök hos sin pappa vid lunchtid, men det besöket skulle inte bli som något tidigare.
När hon öppnade ytterdörren hittade hon sin pappa liggande på golvet mellan köket och matsalen. Han hade blåmärken, svullnader och skrapsår på huvudet och armarna. På flera ställen i villan fanns blodiga spår.
Han var rejält omtumlad och kunde inte berätta vad som hänt, trots att han annars inte har några större problem med sådana saker. I stället fick dottern gissa sig till vad pappan varit med om.
I villan rådde oreda med mattor huller om buller och en av lamporna var sönderslagen. Dessutom saknades ett par tusen kronor i kontanter samt mannens id-kort och bankkort.
Polisen utreder händelsen som ett rån.
– Vi har inte riktigt klart för oss vad som har hänt än, men vi har gjort alla de tempon som gör att vi inte kommer att tappa några värdefulla bevis. Vi har bytt låscylindrar för att försvåra för andra att komma in och kommer att säkra bostaden under dagen, säger Rickard Gartér, stationschef vid polisen i Svalöv.
Mannen fördes med ambulans till akutmottagningen i Lund. Först i ett senare skede, då de anhöriga insåg att det förmodligen inte rörde sig om ett rent sjukdomsfall, kontaktades polis som körde till sjukhuset.
Under måndagen hördes han av polis, liksom anhöriga och grannar på gatan i Svalöv. Förhören ska inte ha gett några upplysningar som kan leda till en eller flera gärningsmän.
– Vi försöker bland annat få fram exakt när det här kan ha hänt, säger Rickard Gartér.
Gå till toppen