Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bedrägerianmälan mot konkursdrabbat gym

Ända in i det sista sålde Fitness Landskrona årskort till sin gymanläggning på Eriksgatan, trots att en konkurs var nära förestående. Det har fått en av gymmets medlemmar att polisanmäla företaget för bedrägeri.

Enligt polisanmälan köpte den man i 40-årsåldern som gjort anmälan ett årskort så sent som i onsdags förra veckan. Efter köpet hade han alltså bara knappt två dagar på sig att träna innan konkursförvaltaren låste dörren till anläggningen.
Men några större förhoppningar om att polisen ska utreda det anmälda bedrägeriet bör inte mannen hysa. Anmälan är nämligen redan nerlagd eftersom det enligt polisen inte handlar om ett brott som går att styrka. Inför domstol hade åklagaren varit tvungen att visa att den som sålt årskortet gjorde det i syfte att lura av mannen pengar, vilket knappast är gjort i en handvändning när företaget senare försatts i en helt legal konkurs.
Inte heller kan medlemmarna vänta sig några återbetalningar från företaget bakom gymanläggningen, Muskelvärket i Malmö AB.
– Det ligger i sakens natur när man pratar konkurs och pengarna är slut, sa konkursförvaltaren Peter Öfverman till LP i måndags.
De enda som inte behöver se sig snuvade på alla pengar är de som tecknat autogiro. De automatiska överföringarna av månadsavgiften går att stoppa hos kundens bank.
Fitness Landskrona har 1 300 medlemmar. Enligt anläggningens webbplats har kundunderlaget inte räckt för att täcka kostnaderna. Företaget har försökt sälja verksamheten men hyran har ansetts för hög för eventuella intressenter.
Gå till toppen